دکتر عیسی امینی، رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز:

نهاد وکالت را به بهانه مشکلات شغلی بر موج اقتصاد سوار کردند

27 ارديبهشت 1401 ساعت 11:37

دکتر عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز در آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای اصفهان بیان داشت:اگر قرار باشد یک روز را به عنوان یک روز مهم و اساسی برای وکیل دادگستری تلقی کنیم، همان روز تحلیف وی است.


دکتر عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز در آیین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای اصفهان بیان داشت:اگر قرار باشد یک روز را به عنوان یک روز مهم و اساسی برای وکیل دادگستری تلقی کنیم، همان روز تحلیف وی است. روزی که سوگند یاد می کند که وکیل دادگستری شریف باشد و به درجه وکالت پایه یک دادگستری نائل می آید. هیچ متنی به زیبایی متن قسم نامه وکلای دادگستری نیست. این قسم نامه به وکلا تکلیف می کند که شریف باشند نه اینکه بد نباشند. اگر بخواهیم این واژه را تعریف کنیم به مفهوم آن است که وکیل دادگستری باید نجیب ، عالیقدر، مجید و بزرگ باشد. در مرحله آخر هم از وکیل، وثیقه ای می خواهد که باز هم شرافت خود وکیل را به عنوان وثیقه می پذیرد.
وی افزود:از امروز وارد مرحله ای از این حرفه می شوید که بخش بد آن، یعنی تخلف بزرگ نقض سوگند نیز معنا می یابد. پس هر وکیل باید شریف باشد و البته در جهان امروز وکیل دادگستری، باید وکیل حرفه ای هم باشد و باید تلاش کند که به سمت برندسازی کردن گام بردارد و مجهز به اوصاف و امکاناتی باشد که درجه و جایگاه او را ارتقا دهد. اولین رکن این وصف برای وکالت را در  پشتکار می دانم. پشتکار نه تنها در وکالت موفقیت می آفریند بلکه در همه امور چنین است.زمانی که پیش نویس آیین نامه اسفند سال 1398 مطرح بود در اوج ناامیدی بودیم، اما به این نتیجه رسیدیم که اگر در دفاع از صنف پشتکار داشته باشیم، سطح رایزنی ها را به حداکثر برسانیم و آگاهی وکلا را بالا ببریم حتما پیروز خواهیم شد.
دکتر امینی ادامه داد:رکن دوم حرفه ای شدن در وکالت، دانش و دانش اندوزی است. اگر کانون وکلا امروز یک برند است، تردید نکنید علت آن، دانش والای اعضای صنف وکالت است. کدام صنف در رشته حقوق است که درصد بسیار بالایی از اقویا و حقوقدانان  را در خود جمع کرده باشد؛ قطعا کانون وکلاست. علت عمده آن این است که اصولا وکلا با دانش هستند. دانشی که در وکالت بدان نیاز است، فقط علم حقوق نیست. آگاهی از ادبیات، روانشناسی، فلسفه، علوم اجتماعی و سایر دانش ها نیز ضرورت دارد. وکیل مجرب و مبرز، کسی نیست که زیاد بنویسد یا سخن بگوید، بلکه وکیلی است که بتواند دادگاه محترم را اقناع کند و اقناع  تنها با تکیه بر دانش حقوق قطعا میسر نخواهد بود.
وی اظهار داشت: رکن سوم صبر و رازداری است. محال است دارو و درمانی بالاتر از صبر برای هر دردی وجود داشته باشد و وکیل دادگستری همواره بدان نیازمند است. صبر انسان را بزرگ می کند و کار وکالت بدون صبر معنا ندارد. همچنین رازداری، اگر می خواهید وکیلی باشید که به شما اعتماد کنند، راز موکلین و اشخاص را افشا نکنید و وکالت بدون رازداری معنا ندارد. یقین بدانید هرچند تیغ دادسرای انتظامی بالای سر ماست ولی نترسید و درست کار کنید تا هم نفع مادی داشته باشید و هم نفع معنوی. ضمنا اکسیر وکالت امید است. داشتن امید، موفقیت را به همراه می آورد.امیدوار باشیم و کار کنیم تا موفقیت بدست آوریم.
رئیس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز بیان داشت: اگر از این اوصاف و سایر اوصاف لازم برای وکیل حرفه ای بگذریم ، کانون وکلای دادگستری نیز امروز خود را به برندی تبدیل کرده و اعتبار و جایگاهی به دست آورده است. بسیاری از نام های بزرگ جهان هم وکیل دادگستری بودند.کانون‌وکلا با عملکردش به ملت اعلام کرده که من آزمون علمی برگزار می‌کنم و جوانان ما هم برای قبولی در این آزمون، زمان بسیاری صرف مطالعه منابع آزمون کردند و به این نام و اعتبار، علاقه دارند. تمام فشارهای کانون وکلا برای این است که یک وکیل دادگستری مجرب و مقتدری در جامعه پرورش دهد . ولی به یکباره با قوانینی مواجه می شویم هرکسی که در کنار ما رد می شود و یک قانون مدنی و مجازات اسلامی در دست دارد احتمال دارد وکیل مدنظر بانیان قانون تسهیل باشد و قصد دارند تفاوت بین افراد پرتلاش و ضعیف را از بین ببرند.
وی افزود: قرار بود ما نهاد مدنی و نهاد مستقل و خودگردان باشیم. اگر به عنوان مثال قوانین حمایت از مصرف‌کننده، حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو، تجارت الکترونیکی، پیش‌فروش ساختمان و امثالهم را بررسی کنیم، درمی یابیم جهت‌گیری قوانین حقوق مدنی کشور به سمت اجتماعی شدن قراردادها و توسعه نظم عمومی‌ اقتصادی و امثالهم است و حال اگر این مقررات اخیر وضع شده و نتیجه آن، بردن کانون وکلا به سویی است که با کانون وکلای دهه هشتاد هم قطعا انطباقی ندارد.یعنی استقلال و کیان اش در حال محدود و مخدوش شدن است و حیف است.این نهاد برای حفظ اعتبار داخلی و بین المللی یک ضرورت است.دلیل آن اهمیت این نهاد است و داشتن کانون وکلای مستقل از نماد های بیرونی حق ملت است. دلیل آن این است که شما قلم، بیان، استنباط و استدلال دارید و عده ای معدود هستند که تحمل نمی کنند. می بینید آزمون کانون وکلا، همواره اعتبار داشت ، در نهادهای بین‌المللی هم تنها کانون وکلای دادگستری را در بحث حق دفاع می‌شناسند،رسانه ها کانون را می شناسند و این امر نشانگر جایگاه وکلا و کانون وکلای دادگستری است.
 وی تأکید کرد: متأسفانه برخی افراد با نگاه به مسائل اقتصادی و بهره برداری از آن، نهاد وکالت را سوار بر موج اقتصاد و مشکلات شغلی کردند تا بتوانند به اهداف شان برسند. هدف آنها درحقیقت استحاله نهاد وکالت است. این عده از افراد به دنبال این هستند که نهاد وکالت را از درون استحاله کنند و در این نگاه بین قاضی و وکیل هم فرقی قایل نمی شوند. ضمنا گروهی هستند به نام مؤسسات غیر مجاز که توسعه آنها هم جزو اهداف این عده است. بعضی این مؤسسات مافیایی تنها منافع خودشان را می‌خواهند و از این اقدامات، برای به حاشیه کشیدن و ایجاد مشکل برای کانون وکلا، استفاده می‌کنند و نفع می برند و بهرحال قدرت دارند. کانون وکلا در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و در شورای رقابت با کمک قوه قضائیه، این مؤسسات را محکوم کرد؛ اما شاهد آن هستیم که این مؤسسات همچنان قدرت دارند و قوانین به نفع انها وضع شد و یا در حال وضع است. اگر سندش را می خواهید، طرح تسهیل است. در کنار آن، طرح ورود نمایندگان حقوقی غیر وکیل به دادگستری را آوردند که دقیقا برای اهداف این موسسات است. چه افرادی قرار است در قالب این طرح به دادگستری بروند؟ باید در پاسخ گفت همان مؤسسات غیرمجاز هستند که آخرین گام را برای اهداف اصلی خود برداشتند. چرا این عده از اینها حمایت می کنند و چگونه این مسیر دشوار را در حال عبور هستند؟
اما قبل از آنکه این طرح ها به شما صدمه بزنند، دادگستری را از داخل خراب می کنند. به قدری بی صدا که صدای واقعی پایش را نه کانون به درستی می شنود و نه قوه قضائیه. البته باید هردوطرف را نقد کنیم. ولی اینگونه طرح های عجیب طاقت ملت و دادگستری را بسر خواهد آورد و متوقف خواهند شد.
وی افزود:وقتی که ادعا می کنیم وکالت، نهادی صنفی-ملی است باید لوازم ملی و مدنی شدن را بپذیریم. باید دید علاوه بر وکالت و‌دفاع از مردم،کجا بیانگر حق ملت و‌دغدغه های مدنی نیز بودیم . به میزانی که صدای مردم هستیم، ما را می بینند. اگر قرار باشد بین وکیل با مردم رابطه‌ای باشد، آن رابط، رسانه است. رسانه در سال‌های اخیر رابطه‌اش را با وکلا قدری ضعیف‌تر کرده است. همان اندازه که وکلا و کانون وکلا انفعال دارند، همان اندازه رسانه ها نیز از کانونهای وکلا فاصله می گیرند. نهاد کانون وکلا یک نهاد مدنی است ولی نهاد سیاسی نیست و به ادعای نهاد مدنی، نباید وارد سیاست و جناح ها شود که افیون است و آن را تجربه کردیم. نهاد مدنی، مردم نهاد است. امروزعده ای از این اقتصادی ها که نهاد وکالت را با دو هدف بالا زدند، گام بزرگتر نیز برداشتند. پای در محوطه بزرگ اقتصاد گذاشته اند . در حالی که در اقتصاد هم باید اقتصاددانان مجرب و با دانش و اندیشمند تصمیم سازی کنند و‌ باید از اقتصادانان مبرز استفاده شود.اما بدانید تفکرهای افراطی زمان طولانی نخواهند داشت و باید کمک کنیم که تصمیمات در مجاری علمی اتخاذ شود. تردید نکنید طرح‌هایی همچون طرح تسهیل، دادگستری و نهادهای دیگر را درگیر حاشیه خواهد کرد و دادگستری و مردم نیز این بی نظمی را تحمل نخواهند نمود و مجلس ناچار به تغییر خواهد شد. تاریخ وکالت تجربیات بزرگی دارد. مرحوم علی اکبرخان داور، سرسخت ترین مخالف وکلا بود ولی همان خصلت موجب شد در نهایت کانون وکلا برای اولین بار در همان دوره تأسیس شود یا مرحوم دکتر مصدق که ابتدائا رابطه بسیار نزدیک با نهاد وکالت نداشت، ولی به دست این مرد بزرگ لایحه استقلال وضع شد.ناپلئون که در دوره اش قوانین معروف و ماندگاری وضع شد به وکلا اعتقاد بالا نداشت و به نوعی موافق با تسهیل هم بود. ولی چنان شد و چنان صدای دادگستری از بی نظمی در پی ان تصمیم در آمد که دوباره آن را به روال قبل برگرداند.لذا تاریخ نشان می دهد که قواعد عقلی از بین نمی روند و باز می گردند. پس ناامید نباشید. راه نجات، امید داشتن، دغدغه داشتن وکلا، انسجام صنف، انسجام سازی توسط مدیران و تولید اندیشه است.صنف، امروز در تولید اندیشه راهبردی و در انسجام بخشی ، باید قوی تر عمل کند و باید آن را تقویت کرد. حفظ صنف به دست همه وکلا میسر خواهد بود.
ضمنا افزودند: ما نباید در برابر دادگستری و قاضی قرار بگیریم و‌دشمن انگاری کنیم و این امر اشتباه محض و به نفع آن تفکر غلطی است که در فکر اضمحلال کانون‌وکلا و اساسا حرفه حقوقی هستند و اساسا اینها حقوق نخوانده اند و اقتصاد هم به حد مطلوب نمی دانند.استقلال ما به مفهوم ساختن دشمن فرضی نیست و باید از تعامل با قضات و استفاده از جایگاه دادگستری جهت رفع این موانع استفاده کنیم.همین قضات و دادگستری و دیوان بودند که در کنار ما، جلوی توسعه موسسات غیرمجاز و تصمیمات ناصحیح شورای رقابت و …ایستادند و‌لی آن عده مقابل از طریق مجلس گام برداشتند.


کد مطلب: 3471

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcg.u9wrak9tqpr4a.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org