حضور ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان در شصت و هشتمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۹
کد مطلب: 2188
 
یکشنبه پنجم اسفندماه هزار و سیصد نود و هفت، ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به مناسبت هفته وکیل مدافع در شصت وهشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حضور یافت.
در ابتدای جلسه وکیل دکتر نوروزی؛ شهردار اصفهان، ضمن تبریک هفته وکیل و استقلال کانون‌های وکلای دادگستری اظهار داشت: "قطعا جامعه وکالت با دو واژه حق و عدالت آشناست و در راستای این دو واژه استقرار نظم در جامعه پدید می آید؛ اما در کنار این دو واژه اصل حاکمیت قانون نقش مؤثری خواهد داشت لذا نه تنها مردم بلکه مسئولین دولتی باید به این اصل پایبند باشند. از سویی جهت ایجاد نظم و امنیت در جامعه  لازم است اصل حاکمیت قانون و حقوق شهروندی آموزش داده شود؛ بنابراین ایجاد مراکز عمومی مختص آموزش از سوی اعضای شورای شهر با همکاری شهرداری خالی از اشکال نبوده و مفید خواهد بود."
در ادامه وکیل دکتر لیلا رئیسی؛ ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک روز مهندس، هفته وکیل مدافع و سالروز گرامیداشت استقلال کانون های وکلا را به مردم شریف ایران و جامعه وکالت کشور تبریک گفت و با تاکید بر این موضوع که نمایندگان مردم در شورای شهر، وکلای مردم شهرهستند به بیان دغدغه های وکلا پرداخت و گفت: "کانون وکلا قدیمی ترین نهاد مدنی اجتماعی است که برای رسالت مهمی چون دفاع از حقوق مردم و نظارت بر حسن اجرای قوانین در جامعه ایجاد شده است. این نهاد مهم اجتماعی طوری تعبیه شده است که بتواند نقش مؤثری در ارتقای زندگی اجتماعی و فردی افراد داشته باشد. به عنوان مثال بحث بهداشت قضایی که در جوامع توسعه یافته جز حقوق مسلم افراد است و شرط آن دسترسی به وکیل مستقل و دادگاه مستقل است. بهداشت قضایی امروزه یکی از پایه های اساسی تحقق توسعه پایدار در جوامع بشری است."
وی افزود: "امنیت قضایی یکی از میراث‌های مهم و اساسی حقوق انسانی است و در صورتی محقق می‌شود که یک وکیل مستقل و توانمند در کنار شخص حضور داشته باشد. در صورتی که وکیل حضور داشته باشد ولی ویژگی ها لازم را نداشته باشد، این امنیت فراهم نمی‌شود و به همین علت است که در تمام اسناد جهانی شرط بسیار مهم برای این نهاد، شرط مستقل بودن است. نقش موثر دیگر وکیل، در تحقق توسعه اقتصادی در جهان است. توسعه حقوقی که امروزه در تمام جوامع توسعه یافته و پیشرفته، یکی از فاکتورهای مهم تحقق توسعه پایداراست، محقق نخواهد شد مگر با کانون‌های وکلای مستقل. چه کسی بهتر از یک وکیل که درگیر اجرای قوانین است، می تواند نقش مؤثری را در کنار نهاد تقنین ایفا کند؟
وکیل رئیسی در ادامه بیان داشت: "ما معتقدیم در بحث بهداشت قضایی، پیشگیری بهتر از درمان است. اگر هر فردی در جامعه در کنار خود وجود یک وکیل را بپذیرد، مسلماً اقدامات حقوقی به نحوی انجام نخواهد شد که افراد دچار مشکل حقوقی شوند. این یعنی پیشگیری، که به دنبال خود بهداشت قضایی ایجاد می‌کند و باعث می شود از اتلاف سرمایه های مالی و انسانی جامعه جلوگیری شود."
ریاست کانون وکلای اصفهان همچنین اظهار داشت: "ما سالهاست دغدغه تهدید استقلال را داریم. سالهاست به جای اینکه انرژی کانون های وکلا صرف مسائل دیگری شود، صرف مباحث استقلال کانون های وکلا می شود و ما همچنان تلاش می‌کنیم تا از استقلال و نهاد مستقل کانون وکلا دفاع کنیم. متاسفانه در روز اول اسفند ماه امسال ما با لایحه اجرایی ماده 187 برنامه سوم توسعه، مواجه شدیم. این آیین نامه مربوط به قانونی است که اعتبارش تمام و نسخ شده است و با دامنه وسیع تری از قانون خود اجرا می شود که تهدید جدی نهاد وکالت در جامعه ماست."
وی افزود: "یکی از موارد لازم برای اینکه وکلا بتوانند نقش خود را ایفا کنند، بحث رعایت شأن و احترام وکلاست ولی متاسفانه خشونت نهادینه شده در بعضی مراجع وجود دارد. تحقیر یک وکیل، چیزی به دنبال نخواهد داشت جز اینکه وکیل نمی تواند وظایف حرفه ای خود به ویژه دفاع از حقوق موکل را به نحو احسن انجام دهد که نتیجتاً منجر به ورود ضرر به حقوق مردم می شود. اگر نهاد وکالت در جامعه به عنوان نهاد حامی، از طرف مردم پذیرفته شود و این فرهنگ ایجاد شود که حضور وکیل در کنار افراد، تضمین کننده حقوق آنهاست، مسلماً کانون های وکلا و وکلا می توانند نقش خود را به نحو احسن ایفا کنند. ولی متاسفانه در جامعه ما نه تنها در این حوزه فرهنگ سازی نشده، بعضاً دیده شده به صورت برنامه‌ریزی شده موجب سلب اعتماد مردم از وکلا شده اند و چهره ی وکلا را در رسانه ملی و روزنامه های ما مخدوش کرده اند که این امر هیچ نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت جز اینکه مردم از وکلا فاصه بگیرند و به مؤسسات حقوقی غیر مجاز، کارچاق کن ها و متظاهرین به وکالت، متوسل شوند که به حقوق مردم ضرر می رساند."
دکتررئیسی در پایان گفت: "به مناسبت هفته گرامیداشت وکیل، همکاران ما در کانون وکلا به شهروندان، مشاوره رایگان وکالتی ارائه می دهند و در کنار آن بحث آموزش حقوق به زبان ساده برای عموم با برگزاری کارگاه هایی تعبیه شده است. وجه اشتراک ها و حوزه های مشترکی درتوانایی های کانون های وکلا و شهرداری ها وجود دارد. حوزه حقوق شهروندی، حوزه مشترک ماست که رسالت سنگین کانون ها و شهرداری هاست. کانون وکلا آماده همکاری با شهرداری در زمینه بحث های حقوق شهروندی اعم از آموزش و اجرا و حوزه های تخصصی می‌باشد."

سپس وکیل مهدی مزروعی؛ عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان به ایراد سخن پرداخت و گفت: "از هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تشکر می کنم که برای دومین بار زمینه حضور رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان را به مناسبت هفته وکیل در صحن علنی شورا، رقم زدند. در ابتدا روز مهندس را خدمت مهندسان عزیز تبریک می گویم و معتقدم مهندسان و بویژه مهندسان شهرسازی، وکلای مردم در زمینه دفاع از حق بر شهر هستند."
وی در ادامه گفت: "در جشن و گرامیداشت نباید از نگرانی ها و دغدغه ها سخن گفت؛ لذا مژده می دهم که با وجود بادهای ناملایم، نهاد مستقل کانون وکلا هنوز پابرجاست، موضوعی که ذینفع آن مردم و تثبیت کننده حق دفاع است  .بعد از حدود 66 سال که از استقلال کانون وکلا می‌گذرد این اتفاقات نامبارک باعث شد ما وکلای دادگستری ریشه‌های خود را بشناسیم و به آن بازگردیم. مهم ترین استدلال برای استقلال کانون وکلا و وکیل این است که استقلال این نهاد یکی از ارکان دستیبابی مردم به  دادرسی عادلانه است که در این خصوص صحبت شده است و من می‌خواهم این امر را بررسی کنم که آیا لزوم استقلال وکیل در باورهای شرعی ما نیز قابل شناسایی هست یا خیر؟  پاسخ این پرسش مثبت است چرا که یکی از نهاد‌های مترقی در اسلام امر به معروف و نهی از منکر است که ما معمولاً به در جه ای نازل از آن توجه کرده ایم. یکی از مصادق بارز امر به معروف و نهی از منکر، حق امر به معروف و نهی از منکر مردم در مقابل حاکمان است. با توجه به ساختار نظام جمهوری اسلامی، اندیشه حضرت امام (ره) و بیانات حضرت آیت الله خامنه ای لزوم رعایت قانون همان رعایت شرع تلقی می شود و بر این مبنا من معروفی بالاتر از رعایت قانون و منکری بالاتر از نقض قانون و رفتارهای غیرقانونی سراغ ندارم."
مزروعی در پایان افزود: "یک وکیل دادگستری با توجه به وصف جوهری نظارت بر حسن اجرای قانون علاوه بر فعال مدنی یک آمر به معروف و ناهی از منکر هم هست. لذا اگر وکیل دادگستری استقلال نداشته باشد چگونه می تواند نقش امر به معروف و نهی از منکر خود را به درستی ایفا کند؟ برخی از همکاران ما در مقام دفاع و ابراز عقیده متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته اند و هم اکنون در زندان هستند، هرچه نظام با رأفت و دید بازتری برخورد کند، منافع ملی و منافع مردم بیشتررعایت خواهد شد."
در آخر اعضای شورای شهر ضمن استقبال و گرامیداشت هفته وکالت عنوان داشتند که شورای شهر قطعاً حامی نهاد های مدنی از جمله کانون وکلای دادگستری خواهد بود و همچنین از کانون وکلای دادگستری استان اصفهان خواستار شدند که در جهت آموزش حقوق شهروندی و خصوصاً شناخت حق و حقوق زنان در جامعه کوشا باشد.

گروه خبری: وکیل رویا اسدیان، وکیل فاطمه لاوی
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان؛ کمیته رسانه 
Share/Save/Bookmark