کمیسیون ورزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان بررسی می کند؛
نقش ورزش های همگانی در پیشگیری از وقوع جرم و احیای نشاط اجتماعی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۵۱
کد مطلب: 3529
 
ایجاد و احداث اماکن ورزشی چند منظوره در مناطق مختلف کشور، خصوصا نواحی جرم خیز یکی از عوامل مهم کاهش جرم و فراهم آوردن محیطی سالم در جامعه است.
ورزش از دیرباز درکشور ایران مورد توجه بوده است و با توجه به توصیه های شریعت اسلام به سوارکاری و تیراندازی و شنا همچنین ورزشهای سنتی در ایران و رسوم قبیله ای از جمله کشتی گرفتن و ورزشهای تن به تن همچنین حرکات انفرادی اعم از ورزشهای باستانی، ایرانیان را تشویق و ترغیب به این ورزشها و ایجاد رقابت سالم در جهت سازندگی جسم و روح انسان نمود. برگزاری رقابت در هر یک از رشته های ورزشی مستلزم رعایت کردن مقرراتی بوده که باعث پایه گذاری علم حقوق در ورزش شد و بر همین اساس اولین بار در سال 1352 ماده 42 قانون مجازات عمومی در باب ورزش و حوادث ورزشی تصویب شد و در سال 1361 این قانون با اصلاحاتی طی ماده 32 قانون مجازات اسلامی به تصویب رسید. نظر به احساس نیاز به حقوق و قانون در ورزش و متقابلا نیاز حقوقدانان و قانون گذاران به سلامتی روح و جسم این رابطه متقابل و پایاپای شروع و تا به امروز در صحنه های بین المللی، کشوری، سنتی و روستایی خود را نمایان نموده است.
محققان اعتقاد دارند بسیاری از مشکلات و بیماری هایی که امروزه جامعه بشری با آن درگیر است ناشی از کم تحرکی و روی برگرداندن مردم از ورزش است و توصیه می کنند که مردم فارغ از ورزش های قهرمانی به ورزش های همگانی روی آورده و به این وسیله نشاط، شادی و تحرک را به اجتماع تزریق نمایند.
ساده ترین تعریف از ورزش همگانی، پرداختن عامه مردم به ورزش است و بدیهی است این ورزش ممکن است در زمانی کوتاه با توجه به امکانات موجود و شرایط افراد انجام شود و شامل ورزش هایی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، دوهای عمومی و ورزش های بومی و محلی می شود.
بر اساس تعریف‌ کارشناسان کمیته‌ بین‌المللی المپیک، ورزشهای همگانی فعالیت هایی هستند که قدرت و برتری را به انسان بازمی‌گرداند و موجبات رشد و گسترش سلامتی را فراهم آورده و آمادگی و احساس خوب بودن را با فعالیت‌های ورزشی به مردمی که می‌توانند به آن عادت کنند، در هر سن، جنسیت، نگرش و شرایط اقتصادی و فرهنگی (محلی یا منطقه‌ای) می‌چشاند.
طبق تحقیقات انجام شده برای ارتقای ورزش همگانی در سطح جامعه باید به سه فاکتور توجه اساسی شود. این سه اصل عبارتند از: ایجاد انگیزه: برای ایجاد انگیزه به برنامه‌ریزی های خوب و منظم نیاز است تا مردم جذب شوند. بستر سازی فرهنگی: به طوریکه ورزش جزئی از فرهنگ خانواده ها شود. تهیه و ایجاد تجهیزات لازم برای ورزش: به طوریکه این تجهیزات در دسترس عموم مردم قرار داشته باشد. ورزش های همگانی می توانند برنامه های جمعی و مشارکت اجتماعی را بهبود ببخشند. افراد از طریق شرکت در فعالیت های حرکتی از نظر ذهنی، جسمی وروانی تعادل لازم را کسب می نمایند و توانایی مقابله با مشکلات وفشارهای ناشی از زندگی مدرن را به دست خواهند آورد. می توان نتیجه گرفت که ورزش نقش کلیدی و اساسی در پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی دارد.
ایجاد و احداث اماکن ورزشی چند منظوره در مناطق مختلف کشور، خصوصا نواحی جرم خیز و جذب افراد در سنین مختلف به این اماکن و فضاهای ورزشی یکی از عوامل مهم کاهش جرم و فراهم آوردن محیطی سالم در جامعه است. از همین رو توسعه و گسترش ورزش عمومی و همگانی در جامعه و توجه به آن یکی از نیازهای اصلی عموم مردم است و به عنوان حقوق عامه باید از سوی متولیان امر، یک اصل اساسی در ایجاد نشاط اجتماعی در نظر گرفته شود.
وقتی از احقاق حق عامه در زمینه ورزش صحبت به میان می آید به این معناست که مردم با کمترین هزینه بتوانند به انجام فعالیت های ورزشی بپردازند و فدراسیون ورزش های همگانی در سطوح ملی و استانی باید برای توسعه ورزش اقدامات سازنده ای انجام دهد. علاوه بر این صدا وسیما و رسانه ها از طریق اطلاع رسانی و تبلیغات می توانند برای آگاهی مردم و ترغیب آنها و ایجاد انگیزه برای آنان موثرتر عمل کنند و از سوی دیگر نیز سایر ارگان های مرتبط با تهیه تجهیزات و زیرساختهای مناسب مثل قرار دادن امکانات ورزشی در اماکن عمومی و… می توانند در گسترش ورزش، تندرستی و سلامتی مردم گام بردارند.
 
**كميسيون ورزش كانون وكلاي دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark