سی و ششمین دوره تحلیف کارآموزان وکالت برگزار شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۵۱
کد مطلب: 1667
 


اسدالله اسلامی – ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان -  شامگاه دوشنبه 18 اردیبهشت ماه در مراسم سی و ششمین دوره تحلیف 71 نفر از کارآموزان وکالت خطاب به کارآموزان گفت: هدف را در نظر بگیرید و در چارچوب قوانین حرکت کنید و دانش خود را به روز نگه دارید.
رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از نیازمندان اظهار داشت: هیأت مدیره در راستای وظیفه خود تفاهم‌نامه‌هایی را با کمیته امداد امام خمینی و اداره کل بهزیستی امضا کرده است.
وی افزود: وکلای زیادی هستند که در کنار کار خود اقدام به حمایت از گروه‌های نیازمند کرده و بر اساس تفاهم‌نامه‌های امضا شده این امر ساماندهی شده و بیش از پیش ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به مباحث ما بین کانون وکلا و دادگستری تأکید کرد: رابطه کانون وکلا با دادگستری همیشه سازنده بوده و این موضوع جای تقدیر دارد.
اسلامی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه جامعه حقوقی سر در گریبان خود دارد و در بحث‌های مهم کشوری ورود نمی‌کند و شاید ضعف از کم توجهی کانون وکلاست که قوانین بدون کارشناسی تصویب می‌شوند.
وی یادآور شد : نخستین همایش کمیسیون پارلمانی کانون وکلای سراسر کشور را اسفند سال گذشته برگزار کردیم چون باور داریم باید این ارتباط میان کانون و مجلس شکل بگیرید.
رئیس کانون وکلای استان اصفهان بیان داشت: استقلال و شأن کانون وکلا دو اصلی است که اگر از بین رفت نمی‌توان به اجرای عدالت امید داشت.
وی با انتقاد از لایحه‌ای که از کانون وکلا می‌خواهد تا ظرفیت جذب کار آموزش را بالا ببرد، گفت: امکانات ما محدود است و این امکان‌پذیر نیست که بدون ضابطه فارغ‌التحصیلان وارد کانون شوند، اهدافی که چنین قوانینی را دنبال می‌کند سیاسی است.
اسلامی در پایان اضافه کرد: اگر می‌خواهیم شغل ایجاد کنیم راه‌های دیگری وجود دارد اما کانون وکلا موظف به اشتغال‌زایی نیست
 
.
 
سید رشید صلاح‌الدین حسینی –معاون قضایی دادگستری استان اصفهان-  اظهار داشت: با توجه به این که مجلس دائما در حال قانونگذاریست ، یک وکیل متعهد، باید به روز باشد و از آخرین تغییرات قوانین اطلاع پیدا کند.
وی با اشاره به حساسیت‌های حرفه وکالت افزود: شغل وکالت به شدت انسان را در معرض لغزش قرار می‌دهد و اگر کنترل درونی نباشد هم خود هم جامعه وکلا را دچار مشکل می‌کند.
معاون قضایی دادگستری استان اصفهان در ادامه عنوان کرد: رابطه وکیل و دادگاه در نظام قضایی ما نیازمند یک بازتعریف کلی است؛ همه مردم نگاه مشترکی به جامعه قضایی کشور دارند، نگاه همراه با اعتماد به وکیل با نگاهی که به یک قاضی است مشترک است.
وی با تأکید بر استقلال وکلا تصریح کرد: استقلال وکیل با هر معنی که بپذیریم به معنی مقابله و موضع‌گیری در قبال دادگاه نیست؛ نباید جایگاه وکالت که خود در مقابله با خودکامگی شکل گرفته با رهاشدگی به ورطه خودکامگی وارد شود.
حسینی با انتقاد از عدم حضور بزرگان حوزه قضایی در مسائل کلان کشور اذعان کرد: برجام از مسائل اصلی کشور در سال‌های اخیر است، تا زمانی که مذاکرات در جریان بود و هنوز امضا نشده بود موضوعی دیپلماتیک بود اما زمانی که نهایی شد از اینجا به بعد بحث حقوقی است.
وی اضافه کرد: این که هنوز از برجام برداشت‌های مختلف می‌شود به دلیل عدم ورود جامعه حقوقی کشور به این موضوع است؛ برای مثال می‌شد که بررسی کرد که با وجود بدعهدی‌های طرف مقابل چه ضمانت‌های اجرایی می‌توان گرفت.
معاون قضایی دادگستری استان اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: جامعه حقوقی باید در این موارد ورود کند تا از به وجود آمدن پیامدهای بعدی جلوگیری شود.
 
 

دراین مراسم حسن صرام نائب رییس کانون وکلای استان اصفهان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه بیان نمود: وکیل با انجام مراسم تحلیف حق پوشیدن ردای وکالت را دارد ودراین راستا ،شرافت خود را به وثیقه میگذارد.چراکه قانونگذار حکیم درقانون وکالت، وکالت را شغلی شریف نامیده است و وکیل باید طبق سوگندی که ادامیکند رفتار نماید.
وی درادامه به صنعتی شدن جوامع بشری وتوسعه ارتباطات ،اقتصاد وسیاست اشاره کرد که به تبع آن دولتها برای ایجاد روابط صحیح بین خود ومردم قوانینی وضع میکنند که این قوانین پیچیدگی هایی دارد وهمین امر حضور وکیل ، مشاورین ومتخصصین امر را میطلبد.
این وکیل دادگستری عنوان کرد: در گذشته وکیل مانند یک مراجعه کننده معمولی به دادگاه بود و برای جایگاه او شأنی وجود نداشت اما در دنیای امروز دیگر این طور نیست و در جهان آرائی که بدون حضور وکیل مستقل صادر شده باشد از اعتباری برخوردار نیست.
صرام با اشاره به اصول قانون مدنی وموادی از قوانین کیفری به جنبه حمایتگروکیل ازمتهم وکسانی که مظلوم واقع شده اند افزود:"وکیل دادگستری دارای مقامی رفیع است"
وی با اشاره به سوگندنامه وکلا، به کارآموزان تأکید کرد: امشب سوگندی که در برابر خداوند متعال قرائت می‌کنید به عنوان یک پیمان میان شما و خداوند خواهد بود تا شرافتتان تضمین عملکردتان باشد و از چارچوب قانون تجاوز نکنید.
نایب رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان درخاتمه  وکلا را ازانجام اموری که باعث تخفیف شآن وکالت میشود برحذر داشت و به سوگندی که وکلا در زمان تحلیف درمقابل قادرمتعال ادا مینمایند به عنوان یک پیمان تاکید نمود.
 
از دیگر سخنرانان این مراسم ، محمد جعفری فشارکی عضو هیات مدیره و رییس کمیسیون کارآموزی کانون وکلا به بیان گزارشی از عملکرد این کمیسیون پرداخت و گفت: کمیسیون کارآموزی شیوه های جدیدی در جهت آموزش بهتر وکلا بکار گرفته تا پس از ورود به عرصه وکالت توشه علمی و پرهیزگاری به همراه داشته باشند. وی هدف اصلی این کمیسیون را آموزش اندوخته های علمی کارآموزان به نحو کاربردی و عملی دانست و گفت کمیسیون کارآموزی با بیش از 238 نفر کارآموز مشغول فعالیت است که جمعا 82 نفر از این کاراموزان مشمول اختبار بودند و از این تعداد 79 نفر در آزمون شرکت و 73 نفر از آنها قبول شده اند.
جعفری فشارکی با اشاره به اینکه وکلای جدید در مقطع زمانی پر مخاطره ای پا به عرصه وکالت می گذارند گفت جامعه وکالت روزهای نگران کننده ای را میگذارند چرا که مقرارت وکالت در این روزها در حال تغییر است و امید داریم که قانون گذار بدون تاثیر از غوغا سالاری ها و فضا سازی ها، تصمیمی بگیرد که به صلاح جامعه حقوقی و همه مردم باشد.
این عضو هیات مدیره خطاب به کارآموزانی که در این مراسم به کسوت وکالت در می آیند گفت: هیچ گاه خود را از فراگیری و تعلیم بی نیاز ندانند و تصور نکنند با گرفتن پروانه وکالت از آموزش بی نیاز شده اند. وی با تاکید بر اینکه دفاع از حقوق و عرض و ناموس مردم کاری بس گران و سخت است افزود این مهم با تلاش و یادگیری و افزودن اندوخته های علمی میسر خواهد شد.
رییس کمیسیون کاراموزی کانون وکلای اصفهان یاداور شد عنوانی که وکلای جوان به همراه دارند در پرتو زحمات گذشتگان و انسانهای وارسته ایی که وکالت اشتغال داشته اند، حیثیت و شانیت پیدا کرده هر چند در حال حاضر از هر سو شئونات وکالت مورد هجمه قرار گرفته است اما پشتوانه عظیم وارستگی و پرهیزگاری آن افراد اجازه نمی دهد به ساحت مقدس وکالت خدشه ای وارد شود.
وی با تاکید براینکه وکلای جوان میراث دار انسانهایی هستند که در گذشته برای وکالت خون دلها خورده اند افزود،سعی کنید این میراث را با درستی عمل پاسداری و نگهداری کنید چرا که اگر خطایی از وکیل سر بزند آن را به پای حرفه و جامعه وکالت مینویسند که در این صورت در برابر حیثیت یک قشر عظیم از جامعه مسئولیم.
وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد از باب رسالت و وظیفه ایی که به عنوان مقام تصدی کمیسیون کاراموزی دارم وکلای جوان را به اخلاق مداری و اخلاق محوری و حفظ شان وکالت رهنمود میکنم.

محمود کاشانی پیشکسوت عرصه وکالت اظهار داشت کارآموزان وکالت با اتیان سوگند در این مراسم رسالت بزرگی بر عهده میگیرند و آن به جهت برقراری عدالت در جامعه است. وی افزود امروزه مردم جهان حق دارند زیر پرچم دادرسی عادلانه زندگی کنند و این حق برای همه مردم به موجب اعلامیه حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است. وی با بیان اینکه در سال 54 ایران نیز به این میثاق بین المللی پیوست و پس از انقلاب آنرا در اصل 35 قانون اساسی پذیرفت گفت از جمله معیارهای دادرسی عادلانه در این میثاق ، حق داشتن وکیل برای دادخواهان است که اگر امکان مالی برای فرد نباشد دولت مکلف است هزینه های انتخاب وکیل را در اختیار آنها قرار دهد.
وی با تاکید براینکه با وجود پشتیبانی  قانون اساسی نباید هیچ تردیدی در احترام به شان وکیل در کشور باشد افزود آنچه مورد انتظار است اینکه احترام به منزلت وکیل در عمل هم محقق شود.
این پیشکسوت وکالت با اشاره و انتقاد از دخالت هایی که در سالهای بعد از انقلاب و به رغم تصویب اصل 35 قانون اساسی در شورای عالی قضایی جهت جلوگیری ازاجرای قانون استقلال کانون وکلا بعمل امد گفت متاسفانه افرادی در آن شورا، اجرای قانون را متوقف کردند که نتیجه آن عدم برگزاری انتخابات هیات مدیره تا 13 سال در کانون وکلا شد.
وی با بیان اینکه به موجب نص صریح قانون مجازات عمومی هیچ یک از مقامات دولتی حق ندارند اجرای قوانین مملکتی را متوقف کنند گفت متاسفانه شورای عالی قضایی فردی را به عنوان رییس کانون تحمیل و منصوب مینمود و کانون وکلا را از مهمترین حقش که همان انتخاب هیات مدیره بود محروم میساخت.
کاشانی با اشاره به تصویب قانون اخذ کیفیت پروانه وکالت دادگستری مصوب سال 76 به نقاط ضعف آن پرداخت و آنرا موجب خدشه دار کردن استقلال کانون وکلا دانست.
وی خاطر نشان کرد این موارد در لابه لای برنامه های توسعه گنجانده میشود تا نیازی به نظارت نداشته باشند و نهایتا پس از ایجاد پیامدهای مخرب آن جامعه متوجه نتایج منفی آن خواهد شد.
کاشانی به تشریح لایحه جامع اداری و استخدامی پرداخت و گفت آثار سو و زیانباری که اجرای آن به همراه خواهد داشت نهایتا استقلال کانون وکلا را مورد هجمه و هدف قرار میدهد در حالی که طبق قانون کانون وکلا باید مستقل باشد و خود تصمیم بگیرد برحسب نیاز به چند نفر پروانه وکالت اعطا کند.
وی خاطر نشان کرد انتظاری که از کانون های وکلا و اتحادیه سراسری کانون وکلا دادگستری ایران میرود اینکه با این لوایح و طرحها مخالفت کنند و اعتراض خود را در عمل نیز نشان دهند تا نهایتا استقلال کانون وکلاحفظ گردد چرا که این استقلال میراثی است که از وکلا برجسته و شریف به دست نسل امروز رسیده و باید آنرا حفظ کنیم.
وی استقلال کانون وکلا را فخر کشور دانست و گفت داشتن کانون وکلای مستقل باعث افتخار و از مباهات جامعه وکالت است.
کاشانی در ادامه از وکلای دادگستری خواست تا در کنار حرفه وکالت از حکومت قانون نیز دفاع کنند.
وی بزرگترین مشکل کشور را عدم برخورداری از حاکمیت قانون دانست و گفت: دولت ها قوانین را به سادگی زیر پا میگذارند در حالی که ما قوانین بسیار پیشرفته ایی داریم ولی متاسفانه دولت هایی که قانون را رعایت نمیکنند از فقر و بدبختی برخوردار میشوند وخود دولت نیز با فساد روبرو خواهد شد.
این پیشکسوت وکالت در خاتمه خطاب به کارآموزان وکالت گفت امیدوارم به عنوان سربازان دفاع از حکومت قانون در کشور باشید و سرانجام کشور زیر سایه بلند پایه حکومت قانون قرار گیرد.

 
شایان ذکر است در این مراسم تفاهم‌نامه‌ای میان کانون وکلای اصفهان و کمیته امداد امام خمینی استان به امضا رسید که بر اساس آن وکلای کانون که علاقه‌مند به مشارکت هستند به حوزه‌های حمایتی ورود کرده و مددکار اقشار نیازمند در مباحث حقوقی باشند.
حمیدرضا شیران پس از امضای این تفاهم‌نامه تصریح کرد: وکلای زیادی در اصفهان حضور دارند که علاوه بر اینکه برای نیازمندان کار وکالت انجام می‌دهند از درآمد خود به کمیته امداد کمک می‌کنند.
 
 
 
Share/Save/Bookmark