سمینار "تحول در وضعیت حقوقی زنان و تاثیر آن در تحقق توسعه پایدار" برگزار شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۳
کد مطلب: 1892
 
صرام ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان در ابتدا مراسمی که بمناسبت روز زن به همت کمیسیون بانوان و با همکاری کمیسیون کارآموزی و روابط عمومی برگزار گردید ضمن خیرمقدم خدمت حضار و تبریک میلاد فاطمه زهرا وروز زن اظهار داشت تا زمانی که ما نسبت به مسائل زنان و حقوق بشر آشنایی کامل نداشته باشیم نخواهیم توانست حق مطلب را به درستی ادا نماییم.
وی گفت : مقارن شدن روز جهانی زن ۸ مارس و ۲۴ جمادی الثانی میلاد فاطمه زهرا رنگ و بوی بهتری به روز زن داده است.
صرام افزود اگرچه ۸ مارس یه روز سیاسی است که قطعا با توسعه آگاهی و فرهنگ مردم جایگاه و مقام والا زن پاسداشت می شود اما هنوز هم کشورهایی در جهان وجود دارد من جمله کشورهای همچون افغانستان که زنان خرید و فروش می شوند وهنوز هم قشری از زنان تحت ظلم وستم قراردارند.
رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان اظهار داشت حقوق دانان و سیاست مداران جامعه جهانی را به سوی تساوی حقوق زن و مرد سیر میدهند در کشور ما نیز چندین سالی است که حرکتهای خوب و موثری جهت احقاق حقوق زن صورت گرفته و اصل ۲۱ قانون اساسی نیز به تساوی حقوق زن و مرد و برابری همه اشخاص در برابر قانون به شدت تاکید کرده است. وی در ادامه افزود کمیسیون بانوان از زمان شکل گیری خود تاکنون همواره روز جهانی زن و رفع خشونت علیه زنان را برگزار کرده است.
صرام با ارائه اماری تعداد همکاران بانو در کانون وکلارا ۹۰۰ نفر از ۲۳۰۰ نفر اعلام نمود و گفت هدف از تاسیس این کمیسیون بررسی مشکلات بانوان در مقام دفاع است و از انجایی که بانوان در مقایسه با اقایان با مشکلات بیشتری در دفاع روبرو هستند این کمسیون با شناسایی این مشکلات ازطریق مراجع ذی الصلاح به نحوه مقتضی سعی در رفع آن دارد.
وی هدف دیگر از تاسیس این کمیسیون را دفاع از حقوق بانوان در قانون گذاری و مسائل اجرایی قانون دانست و گفت بانوان نقش بهتر وموثرتری در هماهنگی با نمایندگان مجلس جهت حقوق متساوی زنان و قانون گذاری دارند.
رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان در پایان سخنان خود یکی ازمسال مهم که کانون وکلا و کیسیون کاراموزی باید به ان توجه داشته باشد را آموزش مسائل حقوق بشری بخصوص مسائل زنان دانست و گفت اگر وکیل دادگستری به حقوقی که در قوانین برای زنان پیش بینی شده علم واگاهی نداشته باشد نخواهد توانست دفاع موثری از جنس مونث داشته و باید مسائل کرامت انسانی وحقوق بشر را در دوران کار اموزی داشته و معتقد به چیزی که از ان دفاع می کند باشد.
در ادامه مراسم اسلامی نایب رییس کانون وکلا ضمن تبریک روز بزرگداشت زن ومیلاد فاطمه زهرا روز مادر بیان داشت برای اینکه بانوان ما در جایگاه واقعی خود قرارگیرند باید تلاش خود راچندین برابر نمایند چراکه اگر زنان خودشان را باور کنند خواهند توانست به جایگاه والا دست یافته و شایستگی های خود را به درستی نشان دهند.
وی در پایان گفت به صرف شعار نمی توان و باید تلاش کرد چون شرع مقدس هم میان زن مرد تبعیض و تفاوت قائل نیست.
دکتر لیلا ریسی وکیل دادگستری و عضو هیات علمی دانشگاه ، از دیگر سخنرانان مراسم بود که با تبریک روز جهانی زن مباحث مربوط به حقوق زنان را تنها مختص خانم ها ندانسته و گفت در بحثهای مربوط به حقوق زنان باید گوش شنوای آن اقایان باشند چون یک طرف خانم ها و یک طرف اقایان هستند و اگر قرار است حرف های ما به درد بخورد یا نهایتا مشکلی را حل کند باید دوطرف این رابطه را ببینیم و این تنها صرف تبلیغات نیست.
وی گفت در مسائل زنان صحبت از انسانیت انسانهاست اینکه افرادی که باهم زندگی می کنند چقدر کرامت ذاتی هم راحفظ می کنند ، چقدر این کرامت توسط حاکمیت و ارکان جامعه رعایت می شود وچقدر رعایت نمی گردد.
این وکیل دادگستری بیان داشت چرا نارضایتی زنان نسبت به مردان بالا است آیا اگر در جامعه همه چیز در محور درست خود بود ایا چنین مسائلی به وجود می امد ؟
رئیسی اظهار داشت در جوامع امروزی متاسفانه قوانینی می بینیم که انسان را به ماهو انسان نمی بیند و قوانینی وجود دارد که تفاوتی فاحش بین زن و مرد قائل گردیده است وی در ادامه افزود توسعه پایدار آرمان دیرنه جامعه بشری است و توسعه به معنای فراهم شدن زمینه و بستری که حقوق انسانها کاملا رعایت شود و زندگی انسانها در حد درستی در کیفیت و ارتقا باشد.
رئیسی یکی از اولین مولفه های توسعه پایدار را نیروی انسانی دانست که بدون آن اقتصاد کلان و یا محیط زیست سالم معنا پیدا نخواهد کرد.
وی یکی از زیرشاخص های نیروی انسانی را حفظ کرامت ذاتی انسان بر شمرد و گفت چیزی که این کرامت انسانی را از بین ببرد باعث شکست در مسیر توسعه می گردد.
این حقوقدان افزود شاخص دیگر توزیع عادلانه ، حقوق و آزادی های اجتماعی و فردی در میان زنان و مردان می باشد که نمی توان این ازادی ها یک گروه را به نفع دیگری محدود کرد و اگر درست اجرا نگردد قطعا به توسعه دست پیدا نخواهیم کرد.
رئیسی در ادامه گفت شایسته سالاری از دیگر مولفه های انسانی است که متاسفانه نه در امور سیاسی نه در امور مدیریتی وحتی بعضا در امور اموزشی توجه نمی شود چرا که نگاه تبعیض امیز برجامعه ما حاکم است.
این استاد دانشگاه در پایان گفت تنها نباید شاکی بود بلکه باید در مقام دفاع از حقوق برامد وباید با اسیب شناسی وعدم نگاه سیاسی ونگاه حقوقی تلاش خود را در رسیدن به ارمانها چند برابر نمود تابتوانیم گام موثری برداریم وموفق باشیم.

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان خبرنگار: مریم السادات مدرسی
Share/Save/Bookmark