آغاز به کار سامانه ثبت نام و ابلاغ الکترونیک از ۱۲ تیرماه
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۸
کد مطلب: 1432
 
حجت الاسلام شهریاری؛ رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا بالا‌ترین آمار پرونده‌های حوزه کیفری را سرقت مستوجب تعزیر خواند و گفت: ۶۹۶ هزار پرونده در این حوزه وارد دستگاه قضا شده که ۱۲ درصد از خواسته‌های قضایی را با میانگین زمان رسیدگی ۶۲ روز تشکیل داده است.

وی ضرب و جرح عمدی با ۵۴۰ هزار پرونده، توهین به اشخاص عادی با ۴۱۵ هزار پرونده، ایراد صدمه غیرعمدی بر اثر تصادف رانندگی با ۳۳۳ هزار پرونده، تهدید با ۳۱۵ هزار پرونده، تخریب با ۲۰۶ هزار پرونده، کلاهبرداری با ۱۸۸ هزار پرونده، خیانت در امانت با ۱۶۲ هزار پرونده، نگهداری و مالکیت مواد مخدر با ۱۴۲ هزار پرونده و چک بلامحل با ۱۳۲ هزار پرونده را ده اتهام اول کشور خواند و افزود: دو میلیون و ۶۲۰ هزار پرونده اتهامی در سایر موارد وجود دارد که ۴۶ درصد پرونده‌ها را تشکیل می‌دهند.

شهریاری به کارگیری هوش قضائی در سامانه الکترونیک توسعه سامانه سجا، شبکه ملی عدالت، صدور گواهی دیجیتال کانون وکلا، انجام آزمایشی طرح دستبند الکترونیک، سامانه استقرار جامع منابع انسانی در سال ۹۵ و صدور احکام قضایی اداری در سال ۹۵ توسط این سامانه و... را از جمله اقدامات و پروژه‌های فعال مرکز آمار و اطلاعات قوه قضائیه برشمرد.

وی افزود: در سال جاری اولین جلسه تدوین آیین‌نامه نظارت الکترونیکی برگزار شد که با تدوین آن سامانه ثنا راه‌اندازی می‌شود و دادستانی کل می‌تواند با استفاده از این سامانه بر رفتار دادستان‌ها نظارت داشته باشد. همچنین ایجاد مرکز تماس دیوان عدالت اداری و سامانه سجل قضایی از دیگر پروژه‌های این مرکز است.

رئیس مرکز آمار قوه قضائیه از راه‌اندازی دو سامانه متصل به هم ثنا یا ثبت نام الکترونیک سامانه ابلاغ الکترونیکی خبر داد و افزود: این دو سامانه مبتنی بر ماده ۷۵۷ آیین دادرسی کیفری جدید ایجاد شده‌اند که در جهت رفع ایرادات ابلاغ دستی راه‌اندازی شده‌اند.

وی ادامه داد: ماده ۶۵۵ آیین دادرسی کیفری ابلاغ قضایی به صورت الکترونیکی را کافی دانسته و تبصره این ماده نیز ابلاغ الکترونیکی را قابل پذیرش می‌داند.

شهریاری تاکید کرد: طبق قانون آیین دادرسی کیفری جدید مراجعان قوه قضائیه موظف هستند اطلاعات خود از جمله ایمیل و شماره همراه خود را با ثبت‌نام در سامانه ثنا در اختیار دستگاه قضا قرار دهند سپس برای احراز هویت کد ثبت‌نامی خود را به دفا‌تر خدمات قضایی ارائه می‌دهند و پس از احراز هویت صاحب حساب کاربری شده و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود می‌توانند به سامانه ابلاغ مراجعه کرده و ابلاغ‌های خود را مشاهده کنند که مشاهده یا عدم مشاهده توسط فرد نیز توسط سامانه ثبت می‌شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه می‌توانیم؛ سالانه حداقل ۶۰ میلیاردتومان در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم و از ۱۲ تیرماه نیز ثبت نام و ابلاغ الکترونیک کلید می‌خورد.

وی در پایان با بیان اینکه تعرفه‌های اخذ شده از مردم توسط قوه قضائیه به خزانه دولت واریز می‌شود، اظهار کرد: بودجه مصوب مجلس برای مرکز آمار ایران ۳۰ میلیارد تومان بوده که تنها ۱۰ درصد آن پرداخت شده است.
Share/Save/Bookmark