مقاله نماینده کارآموزان در آیین چهلمین تحلیف
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۵۶
کد مطلب: 2251
 
 


عظیمه زمانی بابگهری به نمایندگی از کارآموزان در قالب یک مقاله به ارائه دیدگاه های خود در باب وکالت دادگستری پرداخت.




 شغل قضا که ضامن اصل عدالت است              تضمین آن به شغل اصیل وکالت است
 نعم الوکیل گفت خداوند حق گذار                     یعنی قضا و حق، به وکالت، حوالت است
 یعنی وکیل ضامن حق است و شغل او              در پیشگاه حق، به حقیقت رسالت است
 ای آنکه در لباس وکالت شدی، بدان                  این شغل پاسداری حق و فضیلت است
 
سپاس خدای را که سخنوران در ستودن او بمانند و شمارندگان ، شمردن نعمت های او ندانند و کوشندگان، حق او را گزاردن نتوانند، و سلام و درود بر محمد و خاندان پاک او، آنان که وجودمان وامدار وجودشان است.
 
عرض سلام، ادب و خیر مقدم به محضر شما حضار گرامی، میهمانان محترم ، مقامات قضایی و وکلا . از تشریف فرمایی و حضورتان در جمع وکلای جوان به خود می بالیم.
 
 
وکیل دادگستری آیینه علم است و ادب است و اخلاق. تعالی عدالت در جامعه در گرو تعالی و بلند مرتبگی وکیل است و وکالت. بی شک آنچه زیبنده عنوان وکالت است نه شغل است و نه صنعت است و نه هنر، بلکه رسالت وکیل همان رسالت انبیاست، در حقیقت حق جوئی و ظلم ستیزی سنت انبیاست و وکیل رهرو راه انبیاست.
 
شغل وکالت مسئولیتی روحانی و دارای جایگاهی رفیع است که خداوند متعال خود را به آن وصف نموده است. در متون اسلامی وکالت از جایگاه ویژه برخوردار است و وکیل را امین دانسته اند . در حقیقت وکالت را نباید تنها نیابت و نمایندگی ساده دانست زیرا وکالت، تنها یک شغل نیست بلکه ظلم ستیزی و دفاع از حق وهه عدالت است و قیام کردن علیه ظلم، تعدی و تجاوز به حقوق دیگران، تکلیف و مسئولیت است همانگونه که استاد گرانقدر مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان بارها فرموده اند که: " وکالت نه شغل خصوصی است و نه دولتی بلکه خدمتی است عمومی".
 
شاید این شعار که فرشته عدالت با دو بال وکالت و قضاوت قادر به پرواز است رساترین تعبیر از ارتباط تنگاتنگ وکالت با تامین عدالت در جامعه باشد. در حقیقت وکیل در دنیای امروزی معلم نظام قضایی ست همانگونه که قاضی خوب، معلم نظام دفاعی ست و این تعامل زمانی قابل اعمال و انجام است که توان دفاعی و قضایی در حد تعادل و دارای استقلال کامل باشد . در حقیقت کانون وکلا باید هم تراز دستگاه قضا باشد.
 
وکیل دادگستری ، عنصر اصلی در احقاق حق و کمک به سیر تکاملی عدالت است و هیچ گاه وکلای دادگستری با دادگاه و نظام قضایی در تقابل نبوده بلکه به موازات با نگاه عادلانه در حرکت بوده اند و همگان نیک می دانند، مادام که، وجدان های بیدار، شرافت خود را در راه احقاق حق، وثیقه سوگندشان می سازند، عدالت هیچ گاه از نفس نمی‏افتد و مادام که گام های خستگی ناپذیر و استوار می پیمایند حق ماندنی است." و الله علی کللفففققققق شی وکیل".
 
در خاتمه، بر حسب وظیفه و از باب " من لم یشکر المخلوق و لم یشکر الخالق" از ریاست و اعضای هیئت مدیره محترم کانون وکلای اصفهان، از اساتید معزز و فدارکار کمیسیون کارآموزی، و وکلای سرپرست مان که الفبای وکالت را با ما آموختند همچنین از والدین مان آنان که آفتاب مهرشان در آستانه قلب مان همچنان پا برجاست و هرگز غروب نخواهد کرد ، کمال تشکر و قدردانی را داریم.
 
و نیز فرصت را مغتنم شمرده و از حضور سه وجود مقدس در زندگیم، وکیل سرپرست بزرگوارم جناب آقای اکبر نیک دستی که در طول دوره کارآموزی، وکیل بودن و انسان بودن را برایم معنا کردند و یار و یاوری بی چشم داشت بودند و از همسر و فرزند عزیزم که در کمال سعه صدر با حسن خلق و فروتنی از هیچ کمکی در این عرصه بر من دریغ ننمودند به نحوی که بدون مساعدت ایشان این دوره به نتیجه مطلوب نمی رسید، کمال تشکر و قدردانی را دارم.
 
صحبتم را با آخرین دلنوشته از استاد عزیز و بزرگوارمان مرحوم بهمن کشاورز به پایان می رسانم: اینکه اگر بپذیریم همگان حق دفاع دارند که دارند و باید بپذیریم، آنگاه به این نتیجه می رسیم که وکیل باید تا جایی که ممکن است، دستی را که برای کمک به سوی او دراز می شود بگیرد، مگر در یک مورد و آن موردی است که وکیل نسبت به آن ذهنیت منفی دارد و بیم آن می رود که این ذهنیت منفی او را در مرحله ای از دفاع، از بکار گرفتن تمام توانش برای دفاع از موکل باز دارد. و الله اعلم. روحش شاد و یادش گرامی.
 
والسلام
 
Share/Save/Bookmark