همزمان با روز جهانی زن
همایش نقد و بررسی "پرداخت تفاضل دیه توسط بیت المال" برگزار شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۹
کد مطلب: 1642
 
به مناسبت روز جهانی زن همایشی با موضوع پرداخت تفاضل دیه توسط بیت المال در راستای استیفا حق قصاص بانوان در سالن همایش کانون وکلای اصفهان برگزارشد.
در این جلسه ابتدا نگاهی به تاریخچه پیدایش و نامگذاری این روز شد و پس از آن صرام نایب رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان به ایراد سخن پرداخت و گفت در اسلام جایگاه ویژه ای برای زن در نظر گرفته شده و از نظر خانواده، استقلال ، معنویت ، مرتبه متعالی برای زن وجود دارد.
وی در ادامه فعالیت های کمیسیون بانوان را از بدو تاسیس (اسفند88) تا کنون مثبت ارزیابی کرد و گفت در این هفت سال به مناسبت های مختلف به حقوق زن و یا یادآوری جایگاه وی توجه ویژه ایی شده است . صرام افزود ما به عنوان وکیل مدافع حقوق انسانی و  حقوق قانونی اشخاص مکلف هستیم به موضوع برابری  حقوق زن و
زنان ریشه های انسانیت هستند که نسل های بعدی را تربیت می کنند
مرد توجه ویژه داشته باشیم که در غیر این صورت به رسالت خود عمل نکرده ایم. وی با اشاره به اینکه طبق اصول 20 و 21 قانون اساسی که اشاره به برابری حقوق زن و مرد دارد و دولت را ضامن اجرای آن می داند گفت: "امری که مورد توجه قانون قرار گرفته است باید در عمل هم اجرا شود و ما به عنوان حقوقدان باید پرچمدار رسیدن به این واقعیت قانونی باشیم ".
نایب رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با ذکر این موضوع که متاسفانه هنوز در جوامعی در دنیا رفتارهای نامناسب و دوراز شان زن انجام می گیرد گفت روز جهانی زن و روزهای دیگری که به همین  مناسبت جهت حمایت از زنان در نظر گرفته شده باید مورد توجه حقوقدانان به منظور ایجاد آموزش های مرتبط با حقوق بانوان قرار گیرد.
در ادامه ، مشک افشار -رییس کمیسیون بانوان- اظهار داشت اگر چه این مناسبت ریشه در یک واقعه تاریخی دارد و این روز برای پاسداشت فعالیت ها و جنبش های زنان در قرن حاضر در جهت برابری حقوق زن و مرد می باشد، اما مناسبت دیگری نیز به عنوان روز مادر جهت گرامیداشت مقام زن که همان سالروز ولادت حضرت فاطمه(س)می
از دیدگاه اسلام عدم اجرای قصاص الویت بر اجرای قصاص دارد
باشد تعیین گردیده است.
مشک افشار افزود صحبت از حقوق زن و دفاع از حقوق وی در حقیقت صحبت از یک جنس نیست زیرا زنان ریشه های انسانیت هستند که نسل های بعدی را تربیت می کنند.
رییس کمیسیون بانوان کانون وکلای دادگستری اصفهان در پایان گفت: امیدوارم حاکمیت صلح، عدالت و تساوی حقوق زن و مرد در سراسر دنیا گسترش یابد و روز بشریت و انسانیت جایگزین آن شود.
در ادامه حجت الاسلام دکتر خسرو شاهی (وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه) میهمان برنامه به موضوع جلسه پرداخت و گفت مسئله مربوط به حقوق زنان از مسایل مهم جامعه است که در این میان حوزه حقوق کیفری از اهمیت بیشتری برخوردار است وی با اشاره به اینکه مسیله حقوق زن در اسلام یکی از ابعادی است که میتواند جایگاه زن در اسلام را روشن کند افزود برای بررسی آن باید 3 بعد حقوق زن در کنار هم قرار گیرد: 1- بعد هستی شناختی زن، که بدون تفاوت با مرد تعریف شده 2- بعد ارزشی زن، که هیچ ارزش متفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد و 3- بعد حقوق زن و مرد در اسلام.
خسرو شاهی با اشاره به اینکه در مسایل حقوقی اصل بر
حیات اجتماعی ناشی از اجرای قصاص نیست بلکه ناشی از حکم قصاص است
اشتراک حقوقی زن ومرد است و فقط تفاوت در کمیت هاست گفت در بحث قصاص و دیه نیز بر اساس مبنای فقهی کیفیت ان ثابت و صرفا در کمیت و میزان ان تفاوت وجوددارد.
این وکیل دادگستری افزود از دیدگاه اسلام عدم اجرای قصاص الویت بر اجرای قصاص دارد ولی در عین حال این حق به عنوان مجازات بازدارنده در نظر گرفته شده است.
خسروشاهی با طرح این سوال که اگر قصاص مصلحت دارد و موجب حیات و حافظ نفوس انسانهاست پس چرا اسلام بر عدم اجرای آن تاکید کرده گفت: حیات اجتماعی ناشی از اجرای قصاص نیست بلکه ناشی از حکم قصاص است.
این استاد دانشگاه در ادامه به تشریح ماده429 قانون مجازات اسلامی در باب پرداخت تفاضل دیه زن پرداخت و گفت قانونگذار با پیش بینی در این ماده که پیشینه فقهی نیز ندارد به عنوان یک مورد خاص، حکم حمایتی صادر کرده است. وی همچنین ماده428 قانون مذکور را به عنوان یک نهاد جدید جهت پرداخت فاضل دیه زن از بیت المال عنوان کرد و گفت در این موارد قانونگذار تلاش کرده که در احکام جدید حمایت های خود را از زن نسبت به قانون پیشین اعلام کند.
شایان ذکر است این همایش با  پرسش و پاسخ به کار خود پایان داد.
 
Share/Save/Bookmark