نشست رسانه ای کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب: 1409
 
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه نود و پنج، نشست خبری کانون وکلای دادگستری اصفهان با محوریت مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد.
در ابتدای جلسه فرهاد رستم شیرازی با بیان تاریخچه ی مختصری از تشکیل کانون مستقل منطقه اصفهان در سال ۱۳۷۵ که آن زمان شامل سه استان اصفهان، مرکزی و چهارمحال بختیاری بوده است، گفت: " مدت عضویت در هیأت مدیره کانون وکلا ۲ سال است و هر فرد بیش از دو دوره پیاپی امکان شرکت در انتخابات را ندارد. هیأت مدیره نهم ازچهارم تیرماه ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده و با توجه به اینکه انتخابات دوره دهم در ۶ خرداد ماه ۹۵ برگزار می شود، انشاا... در چهارم تیر ماه همین سال نیز، مدیریت کانون را به هیأت مدیره منتخب بعدی، تحویل می دهد."
رستم شیرازی گفت:" ۳۱ نفر از وکلای اصفهان در این دوره از انتخابات به رقابت می پردازند و در نهایت ۵ نفر به ترتیب با بالاترین تعداد آراء کسب کرده به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره و ۳ نفر بعدی به عنوان اعضا علی البدل، مسئولیت اداره کانون را به عهده می گیرند. که اعضا اصلی با رأی خود یک نفر را به عنوان رئیس، یک نفر نائب رئیس، یک نفر بازرس، یک نفر منشی و یک نفر را به عنوان عضو اصلی، انتخاب می کنند."
رستم شیرازی اضافه کرد: "شرایط عضویت در هیأت مدیره داشتن حداقل 35 سال سن، نداشتن تخلف انتظامی درجه 3 به بالا و 8 سال سابقه کار است. و البته برای رأی دادن نیز کسانی که تخلف انتظامی درجه 4 به بالا داشته باشند، حق رأی نخواهند داشت." رئیس کانون اصفهان گفت:"تاریخ رأی گیری از ساعت 8 صبح الی 4 بعداز ظهر 6 خرداد ماه 1395 و رأی گیری در محل کانون وکلای دادگستری اصفهان خواهد بود. لازم به ذکر است که در قانون بحث تعدد صندوق در شهرستان ها پیش بینی نشده است و تنها یک صندوق رأی در محل ساختمان مرکزی کانون وکلای دادگستری اصفهان مستقر خواهد بود."
رستم شیرازی در پاسخ به این سؤال که فعالیت های مهم دوره نهم هیأت مدیر چه بوده است، گفت: "در این دوره از هیأت مدیره فعالیت های عمرانی و فرهنگی و پژوهشی گسترش پیدا کرد. به عنوان مثال در بخش عمرانی باشگاه کانون مورد بهره برداری مجدد قرار گرفت که این پروژه عظیم حدود یکسال و نیم به طول انجامید. خرید یک واحد ساختمانی دیگر در خیابان نیکبخت به عنوان مرکز معاضدت کانون وکلای دادگستری اصفهان، بازسازی سالن کنفرانس ساختمان مرکزی کانون و ... از دیگر طرح های عمرانی انجام شده در این دوره است. ارتباط مستقیم با زندان ها از دیگر فعالیت های این هیات مدیره بوده است که علاوه بر ایجاد اتاق مخصوص دیدار وکلا با زندانیان با هزینه خود کانون، تعدادی از وکلای کانون اصفهان نیز درزندان مرکزی، بند نسوان و کانون اصلاح و تربیت مشغول ارائه خدمات مشاوره ای می باشند. از طرفی کانون وکلای اصفهان در این دوره با بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد شهید، تفاهم نامه ای امضا کرده تا افرادی که به عنوان بی بضاعت از جانب این ارگان ها معرفی می شوند بدون طی کردن مراحل معمول در شعبه معاضدت، بتوانند از خدمات معاضدت استفاده کنند."
فرهاد رستم شیرازی با بیان این موضوع که یکی از ابتکارات هیأت مدیره این دوره تأسیس مرکز داوری است، گفت: "مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان، با وجود اینکه اعضا و داورهای آن از این کانون می باشند، مرکزی مستقل از کانون وکلا است و با موجودیت مستقل، دارای اساسنامه در حال ثبت است. البته اساسنامه این مرکز نیز مصوبه هیأت مدیره کانون وکلای اصفهان است و اعضای هیأت امنای مرکز داوری نیز توسط هیأت مدیره کانون انتخاب گردیده اند."
رستم شیرازی با معرفی دکتر کامران پورجوهری، رئیس هیأت امنای مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان، محمدرضا قنبریان، دبیر مرکز داوری و آقایان دکتر احمد محمدی، یوسف شفیع زاده و دکتر محمد جعفری فشارکی همگی عضو هیأت امنای مرکز داوری کانون وکلای اصفهان به سخنان خود خاتمه داد.
در ادامه یوسف شفیع زاده، عضو هیأت امنای مرکز داوری با بیان این نکته که در کشورهایی که بحث داوری در قراردادهای تجاری آنها مطرح هست، مشکل طرح حجم وسیع پرونده در دادگستری آنها وجود ندارد، گفت: "در سیستم حقوقی کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه، نروژ و ... نهاد داوری بسیار توصیه شده و نتیجه آن نیز این بوده است که حجم ورودی پرونده ها به دادگستری در کشوری نظیر آلمان یک سوم کشور ماست."
شفیع زاده افزود: "داوری نه تنها هزینه دادرسی نخواهد داشت، بلکه چنانچه طرفین به مدت زمان خاصی تراضی نکنند،پرونده ارجاع شده از جانب آنها به داوری نهایتاً ظرف 3 ماه حل و فصل خواهد شد."
در ادامه دکتر محمد جعفری فشارکی از دیگر اعضای هیأت امنای مرکز داوری چنین گفت: "وقتی پرونده ای در دادگستری مطرح می شود دیگر حجم و موضوع پرونده مهم نیست و در هر حال وقت نهاد دادگستری برای رسیدگی به آن گرفته می شود و نتیجه این است که کیفیت رسیدگی به پرونده های مهم هم کاهش پیدا می کند."
جعفری فشارکی افزود:"ایجاد نهاد داوری یک بحث است و ایجاد فرهنگ رجوع به داوری بحثی دیگر. آنچه الان موضوع اساسی است، ایجاد فرهنگ داوری است. و من همین جا از شما دوستان همکار در بخش رسانه ها تقاضا دارم به عنوان متولیان بخشی از فرهنگ جامعه، بستر فرهنگ رجوع به داوری را فراهم آورید.
سپس دکتر احمد محمدی با بیان این موضوع که در همه جای دنیا بالاترین مرجع برای داوری وکلا هستند چون وکلا از هر شخص دیگری آشناتر با قوانین جاری کشور هستند در نتیجه کانون وکلا هم بالاترین صلاحیت را در این خصوص دارد، سخنان خود را آغاز کرد. دکتر محمدی گفت: " ما دو نوع نهاد داوری داریم، یک نهاد داوری شخصی و دیگری سازمانی. که مرکز داوری کانون وکلای اصفهان جزء دسته دوم است."
دکتر محمدی در پاسخ به این سؤال که آیا این نهاد اقتباسی از نهاد مشابه در کانون مرکز هست یا خیر؛ گفت: "اگر بنا به اقتباس بود ما سالها پیش باید نهاد داوری تأسیس می کردیم، در حالیکه تلاش ما بر این بوده تا در این مسیر اتاق بازرگانی و کانون کارشناسان را هم همراه کنیم تا بدین نحو اعتمادی عمومی برای مردم و دادگستری حاصل شود که خود ابتکار جدیدی است."
در ادامه محمدرضا قنبریان، دبیر مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان با بیان این نکته که این مرکز داوری دارای پیشینه تحقیقاتی و کارشناسی چندین ساله است سخنان خود را آغاز کرد و گفت: "بر اساس اساسنامه ای که مورد تصویب کانون وکلا است چندین آئین نامه تصویب شد از جمله آئین نامه رسیدگی و اجرای احکام داوری در مرکز داوری، آئین نامه نحوه تعیین دستمزد و هزینه های داوری و وصول آن، آئین نامه نحوه گزینش و تأیید صلاحیت داوران مرکز داوری و آئین نامه رسیدگی به شکایت و دعاوی از قبیل جرح و تخلف داوران." قنبریان گفت: "در دوره های آموزشی که برای داوران این مرکز برگزار می شود، افراد تحت 13 فصل کلیه آموزش های لازم که نیازهای داخلی و خارجی را پوشش می دهد را میگذرانند."
در پایان دکتر کامران پورجوهری، رئیس هیأت امنای مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان، به ایراد سخن پرداخت. وی با بیان این نکته که ما مکانیسم های مختلفی برای حل اختلاف داریم، داوری را یکی از سریع ترین و جز بهترین راه حل های حل اختلاف دانست و گفت: "اساساً انسان متمدن نباید تنها راه حل برای حل اختلاف را مراجعه به دادگستری بداند و باید از روش های جایگزین استفاده شود که قطعاً در این صورت کیفیت رسیدگی نیز بیشتر می شود. در همین راستا از حدود ده سال پیش حرکت هایی در اصفهان شروع که مرکز داوری تأسیس و مورد استقبال قرار گیرد."
دکتر پورجوهری با بیان این نکته که بحث تخصصی بودن رسیدگی نیز از مهمترین مزایای داوری است به سخنان خود خاتمه داد.
Share/Save/Bookmark