سخنان ریاست کانون وکلای اصفهان در مراسم جشن سالروز استقلال کانون وکلا در اصفهان
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۳۱
کد مطلب: 2202
 
ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به عنوان آخرین سخنران مراسم جشن سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع که در تاریخ هفتم اسفندماه 1397 در اصفهان برگزار شد، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، فرارسیدن سالروز استقلال کانون‌های وکلا، تقدیر و تشکر از عزیزانی که دعوت کانون وکلا را پذیرفتند و در این مراسم شرکت کردند، تشکر ویژه از سرکار خانم دکتر لعیا جنیدی؛ معاون محترم ریاست جمهوری، جناب دکتر محمد مصدق؛ معاون محترم دادستان کل کشور و همچنین تشکر از دادستان اصفهان؛ جناب آقای اصفهانی، وکیل دکتر نوروزی؛ شهردار محترم، خانم دکتر اثنا عشران؛ معاون استانداری، آقای گرجی زاده؛ مدیرکل سازمان های زندان اصفهان و جناب آقای حسینی؛ قائم مقام دادگستری، برای حضور در این مراسم، سخنان خود را اینگونه آغاز نمود: "امشب صحبت های ارزنده‌ای شنیدیم و دغدغه‌های جامعه حقوقی کشور را از زبان خانم دکتر جنیدی به عنوان یک وکیل و از زبان آقای مصدق به عنوان یک مقام قضایی گوش دادیم، دغدغه همه ما یک حرف است، اجرای عدالت در جامعه. اجرای عدالت لوازم مختلف دارد و هر یک از عزیزان از یک زاویه به آن نگاه کردند، دکتر جنیدی از زاویه اصل حاکمیت قانون، دکتر مصدق از زاویه اجرای درست قانون و توجه به آنچه مقنن خواسته و اما من از این زاویه نگاه می‌کنم که یکی از لوازم اجرای عدالت حضور وکیل در دادرسی است. نهاد وکالت به عنوان مهمترین نهاد مدنی-اجتماعی در جوامع بشری دو رسالت مهم اجرای صحیح قانون و دفاع از حقوق افراد جامعه را بعهده دارد، اما برای اجرای این وظیفه مهم نیاز به لوازمی است که مهمترین این لوازم وجود استقلال برای وکلا است." 
 وی افزود: "اگر بخواهیم که وکلا کارکرد صحیحی داشته باشند و انتظاری که مقنن از وکلا در محاکم دارد محقق شود، باید شأن و احترام وکیل که خود مقنن در قانون پیش‌بینی کرده رعایت گردد. اگر احترام وکیل رعایت نشود چگونه می تواند از حقوق یک شخص ستم دیده دفاع کند؟ شأن و احترام قاضی و  وکیل اجتناب‌ناپذیر است. همچنین اگر می خواهیم وکالت کارکرد درست خود را داشته باشد، وکیل نیاز به اعتماد دارد. وقتی چهره ما در صدا و سیما مخدوش می‌شود و ما کلاهبردار و شیاد معرفی می شویم چگونه مردم می توانند به وکلا اعتماد کنند؟! دستگاه وکالتی و کانون‌ها نهاد حامی در جامعه هستند، وقتی به وکیل اعتماد نباشد مردم به سمت مؤسسات غیر حقوقی و غیرمجاز، کارچاق کن ها و متظاهرین به امر وکالت می روند و باعث نارضایتی مردم و از بین رفتن سرمایه قضایی می‌شوند." 
دکتر رئیسی در ادامه بیان کرد: "کانون های وکلا خدمات عمومی به جامعه ارائه می‌کنند. ما سالانه پرونده‌های تسخیری و معاضدتی زیادی بدون دریافت هیچگونه وجهی برای جامعه انجام می دهیم. در زندان، شورا و هر کجا از ما دعوت شود، مشاوره رایگان ارائه می دهیم، به عنوان شاهد و مدرک در همین هفته نیز وکلا مشاوره رایگان برای عموم مردم ارائه داده‌اند. اما متاسفانه سهمی از رسانه و اعتبار در جامعه نداریم." 
رئیسی گفت: "در حوزه ایجاد و مدیریت حرف در دنیا سه مرحله وجود دارد؛ مرحله اول، به رسمیت شناختن و پذیرفتن یک حرفه است. مرحله دوم، ایجاد ساختار و سازمان بندی کردن یک حرفه است و مرحله سوم، رسیدگی به حقوق صنفی آن حرفه و پاسخ به مطالبات صنفی است. ما از سال ۱۳۰۹ و عملاً از سال ۱۳۳۱ مرحله اول را پذیرفته ایم و نهاد وکالت در نظام حقوقی ما به رسمیت شناخته شده است. مرحله دوم را با قاعده گذاری و نوشتن قوانین و لوایح مختلف شروع کردیم، اما هنوز به مرحله سوم نرسیده‌ایم، زیرا تحت فشار مسائلی چون سلب و تهدید استقلال، ایجاد نهاد موازی و تبلیغات سوء علیه وکلا بوده‌ایم و فقط فرصت کرده ایم این تهدیدات را دفع کنیم، بنابراین نتوانستیم مطالبات صنفی را شنیده و دغدغه های صنفی را برطرف کنیم. وکیل دکتر نوروزی از حقوق شهروندی صحبت کردند، مگر وکلا شهروندان این جامعه نیستند؟! مگر ما نیاز به حمایت های اجتماعی نداریم؟ ما وکلا از بیمه و تأمین اجتماعی سهمی نداریم؟! اگر وکیلی دچار بیماری حاد شود چه باید بکند؟! صندوق حمایتی هست که متاسفانه الان پاسخگو نیست، پس چه باید کرد؟! قانون مربوط به صندوق حمایت در زمان فعلی دیگر پاسخگو نیست و باید  اصلاح شود و نمایندگان مجلس باید آن را اصلاح کنند، اما مورد اصلاح قرار نگرفته است. کانون ها با وجود ضرورت اصلاح برخی از قوانین حوزه وکالت، از طرح این امر در مجلس بیم و هراس دارند، چون نگرانند شالوده های اصلی این نهاد مهم مدنی در حین اصلاحات در خطر قرار بگیرد، همانطور که طرح حذف آزمون وکالت تمام انرژی ما را در کمیسیون قضایی گرفته است. جناب دکتر مصدق نکات ارزشمندی را بیان کردند؛ که وکلا نیاز به بازآموزی دارند. ما در کانون وکلا تمام قوا را به کار گرفته ایم که خدمات آموزشی و بازآموزی را نه صرفا در مسائل علمی بلکه در مسائل اخلاق حرفه‌ای و صنفی، با تمام قوا پیاده کنیم. همکاران ما در کمیسیون‌های آموزش و کارآموزی تمام تلاش خود را برای تربیت وکلای متبحر و متخصص به کار گرفته‌اند، و با وجود مشکلات فراوان به ویژه مشکلات مالی در این زمینه کوتاهی نشده است. یکی از مشکلات اساسی وکلا، مشکل بیکاری است که جداً به تهدیدی نگران کننده برای جامعه وکالت کشور تبدیل شده است. در حالی که به علت مشکل بیکاری طرح حذف آزمون وکالت را مطرح می کنند. مگر راه رفع بیکاری جوانان در رشته حقوق فقط از طریق حرفه وکالت امکان پذیر است؟ آیا فارغ التحصیلان رشته حقوق تنها زمینه اشتغالشان حرفه وکالت است؟! رشته های دیگری چون قضاوت و دفتر اسناد و مشاوره در ارگانهای دولتی و غیر دولتی نیز وجود دارد، فقط باید سد آزمون وکالت برداشته شود؟! چرا باید بدون حساب و کتاب فارغ التحصیل در رشته حقوق وجود داشته باشد و برای رفع بیکاری آنها بر روی حذف معیارها و شاخص های حرفه حساس وکالت تکیه ورزیده شود؟ آیا فقط کانون های وکلا باید پاسخگوی بی برنامگی در پذیرش رشته حقوق باشند؟"" 
ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: "بیایید به خاطر خدا و تعهد به جامعه و تعهد به رشته حقوق، غیر تخصصی کار نکنیم و توصیه‌های غیرتخصصی ندهیم. آقای رستم شیرازی فرمودند؛ امروز صحبت از آیین نامه اجرایی ماده ۱۸۷ می‌شود، ماده ۱۸۷ متعلق به برنامه سوم توسعه در سال ۱۳۷۹ است و پنج سال اعتبار داشته و در سال ۱۳۸۴ اعتبار آن تمام شده است، مگر می شود درحالیکه ماده 187 اعتبارش منقضی شده و اکنون منسوخ می باشد برای آن آیین نامه اجرایی تنظیم نمود؟ آیا از طریق این لایحه ی اجرایی مقررات جدیدی وضع و قانونگذاری جدید شده است؟ اگر قانون گذاری شده که در تخصص قوه مقننه است نه قوه قضاییه! و اگر قصد تنظیم مقررات اجرایی ماده 187 را داشته باشد که ماده مذکور همانگونه که گفته شد اعتبارش منقضی شده و منسوخ است."
دکتر رئیسی در پایان بیان داشت: "علی رغم تمام مشکلات و سختی ها، با پایمردی، با همراهی نمایندگان مجلس و با درایت مقامات محترم قضایی انشاالله استقلال کانون‌های وکلا پایدار بماند و شالوده های اصلی حرفه ی وکالت که فقط مختص نظام حقوقی ما نیست و از استانداردهای جهانی این حرفه شریف است، همیشه حفظ شود و انشاالله ما از بحران حذف آزمون و تبلیغ علیه وکلا به سلامتی گذر خواهیم کرد و رسانه ملی متقاعد خواهد شد که اگر جامعه وکلا را مخدوش کند فقط به وکلا زیان نرسانده، بلکه زیان دیده اصلی جامعه، مردم و دستگاه قضایی هستند."

گروه خبری: مولود نه روزیان، کلارا آقایی
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان؛ کمیته رسانه
Share/Save/Bookmark