مشروح سخنرانی دکتر لیلا رئیسی؛ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۷
کد مطلب: 2691
 
روز سه شنبه مورخ ۹۹/۰۵/۲۹ ریاست کانون وکلای اصفهان در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته، عمده کار وکلا در مرحله پیشگیری است به طوری که در اموری از جمله قراردادهای مالی و کاری، ازدواج و معاملات، همواره یک وکیل در کنار فرد حضور دارد اما در کشور ما مردم تنها زمانی به وکیل مراجعه می کنند که با مشکل حقوقی مواجه شوند.


 دکتر لیلا رئیسی ضمن اشاره به نهادینه نشدن فرهنگ مراجعه به وکیل در کشور تأکید کرد: رسالت خبرنگاران صداقت، درست‌گویی، انعکاس واقعیت‌ها و جلوگیری از پنهان‌کاری است و لذا رسانه‌ها و خبرنگاران، جایگاه مؤثری در دفاع از حقوق انسان بواسطه همین رسالت‌ و نقش بسزایی در اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه در جهت ارتقای فرهنگ استفاده از وکیل دارند.


 ریاست کانون وکلای اصفهان با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته عده‌ای کانون های وکلای دادگستری را به دلایل مختلف مورد هجمه قرار دادند،گفت: این امر پیامدهای ناخوشایندی برای مردم و نهاد وکالت به همراه خواهد داشت و باعث مراجعه مردم به سمت واسطه‌گران و مؤسسه‌های غیرمجاز می‌شود که صداقت‌مداری رسانه‌ها و انتقاد شفاف از برخی ضعف‌ها می تواند از بروز چنین آسیب‌هایی جلوگیری کند.


دکتر لیلا رئیسی تصریح کرد: استقلال نهاد وکالت به این معناست که وکلا هر سال زیر نظر کانون اعتبار سنجی شوند، به فعالیت صنفی خود ادامه دهند، رفتار صنفی آنها ار طرف این نهاد سنجیده شود و در نهایت برای دفاع از حقوق موکل خود باید مستقل از دستگاه حاکمه باشند. به گفته وی صدور پروانه وکالت، نظارت، کنترل رفتار صنفی و اعتبار سنجی باید در دامان یک نهاد مستقل انجام شود و اگر هر یک از این موارد توسط دستگاه حاکمیت انجام شود وکیل استقلال نخواهد داشت.


 وی ادامه داد : پر واضح است نظارت، ناقض اصل استقلال نیست، لیکن اگر نظارت تبدیل به دخالت شود، تهدیدکننده اصل استقلال نهاد وکالت بوده و افراد مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به برخی برداشت‌های نادرست از استقلال نهاد وکالت اشاره و خاطرنشان کرد: عده‌ای تصور می‌کنند که با توجه به مستقل بودن نهاد وکالت، وکلا می‌توانند هر کاری که بخواهند انجام دهند و حتی قانون را دور بزنند درحالیکه این تصور به طور کامل اشتباه است و نظارت مستمر بر کار وکلا وجود دارد.

 وی اضافه کرد: عده ای نیز تصور می کنند که وکلا مالیات پرداخت نمی‌کنند در حالیکه ضوابط سختگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد و بر اساس دستورالعمل‌های موجود، مادامی که وکلا، اقدام به پرداخت مالیات خود ننمایند امکان تمدید پروانه خود را نداشته و مجاز به فعالیت نخواهند بود.

دکتر لیلا رئیسی همچنین بیکاری بین وکلا را یکی از پدیده‌های شوم چند سال اخیر در این صنف برشمرد و اظهارداشت: سالانه تعداد زیادی از دانشگاه ها در رشته حقوق دانش آموخته می‌شوند و از طرفی بدلایلی همچون عدم ایجاد فرهنگ مراجعه مردم به وکلا، بخش قابل توجهی از آنها بیکار می‌مانند.

وی با تاکید بر اینکه در هیچ جای قانون وظیفه اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته حقوق برای کانون وکلا تعریف نشد، تصریح کرد: وظیفه اصلی این کانون تربیت وکیل است که نیاز به زیرساخت‌هایی مانند امکانات آموزشی و کارآموزی دارد.

وی ادامه داد : آنچه مسلم است یکی از تبعات بیکاری در بین دانش‌آموختگان رشته حقوق، ایجاد فساد است و یکی از راه‌های جلوگیری از این مساله، توجه به تعداد وکلا و اصلاح سیاست‌های آموزشی و دانشگاهی کشور است.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با تأکید بر نقش وکلا در توسعه اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و پایدار کشور، اظهارداشت: نقش اول وکلا، دفاع از جان و مال مردم است. نهاد وکالت به عنوان سرمایه اجتماعی بزرگ به تاکید کارشناسان امر باید مورد حمایت قرار گیرد تا بتواند خدمت مورد نظر قانونگذار را به خوبی ارائه کند. افزون بر ۲ هزار وکیل عضو کانون وکلای استان اصفهان هستند.


روابط عمومي کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark