رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان در سمینار حقوق شهروندی :"قانونی که استقلال وکیل را خدشه دار کند با حقوق شهروندی مخالف است"
تاریخ انتشار : جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۱
کد مطلب: 1539
 
رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: یکی از مهمترین ارکان حقوق شهروندی برخورداری از حق حمایت قضایی و استفاده از وکیل برای دفاع در محاکم دادگستری است اما برای تحقق این مسئله باید استقلال وکلای دادگستری حفظ شود.
 

به گزارش خبرنگار ایمنا ، اسدالله اسلامی در «سمینار حقوق شهروندی و مسئولیت متقابل دولت و ملت» که در محل فرمانداری شهرضا برگزار شد، عنوان کرد: حوزه حقوق شهروندی یکی از گسترده‌ترین زمینه‌های دانش حقوق است که به لحاظ فراوانی موضوعات و تعابیر و اصلاحاتی که در آن وجود دارد نیازمند ساعتها بحت و آموزش است اما در اهمیت آن همین مسئله کافی است که بدانیم عدم آگاهی مردم از این حقوق باعث بروز مشکلات فراوانی در شهر، استان و کشور ما شده است.
وی اظهار کرد: متأسفانه در حالی که حتی بسیاری از خواص جامعه ما از حقوق شهروندی خود باخبر نیستند، در مجامع علمی جهانی هر روز درباره این حقوق بحت و تبادل نظر می‌شود.
 رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان بیان کرد: آنچه که از حدود دو سده قبل در کشورهای غربی به عنوان حقوق شهروندی مطرح شده است در منابع ملی ایرانی همچون منشور کورش مطرح شده اما مهمترین و کاملترین دستورات حقوق شهروندی از 14 قرن قبل در آموزه‌های اسلامی آمده است.

اسلامی با بیان این مطلب که «آنچه در کتابهای فرهنگ لغات درباره واژه حقوق شهروندی مطرح شده با آنچه در ادبیات حقوقی درباره آن بحث می‌شود متفاوت است»، گفت: قبل از انقلاب در قوانین موضوعه کشور ایران به ندرت به این موضوع پرداخته شده بود اما پس از انقلاب و با تدوین قانون اساسی، در فصلهای زیادی از جمله فصول 19 تا 41 این قانون به این موضوع اشاره شده است.
رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار داشت: اساس حقوق شهروندی بر مبنای لزوم رعایت کرامت انسانی قرار دارد به همین دلیل مبانی این حقوق در کشور ما با  کشورهای لاییک متفاوت است زیرا در اینگونه کشورها فکر بشر و در کشورهای اسلامی حکم خداوند مبانی توجه به کرامت بشر است.
اسلامی بیان کرد: در کشور ما از نظر وجود منابع قانونی در لزوم رعایت حقوق شهروندی مشکلی وجود ندارد یعنی منابع حقوقی ما به اندازه‌ای دقیق و کامل هستند که نیازی به وضع قوانین جدید نباشد اما از سوی دیگر ضعف در اطلاع رسانی و عدم آگاهی مردم از حقوق معضلی است که باعث فراموش شدن بسیاری از این حقوق شده است.
وی در ادامه این مطلب افزود: در تعابیر حقوقی آمده است که جهل به قانون رافع مسئولیت نیست اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلاتی که گربیانگیر مردم جامعه شده به دلیل نا آگاهی از حقوق و تکالیف قانونی است.
رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اضافه کرد: اگر مردم به حقوق و وظایف خود آگاه باشند خطا نمی‌کنند بنابراین باید مفاد قانونی حقوق شهروندی و سایر قوانین را در اختیار مردم قرار دهیم زیرا این مسئله یکی از مهمترین اصول حقوق شهروندی است.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ادامه داد: امنیت نیز یکی از مهمترین مصادیق حقوق شهروندی است که باید در تمامی جنبه‌های شغلی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی وجود داشته باشد.
اسلامی گفت: تکریم شهروندان به عنوان یکی از مهمترین عوامل در رعایت حقوق شهروندی است اینکه بارها در تعابیر امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب از مردم به عنوان ولی نعمت جامعه نام برده شده در همین راستا بوده است.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: یکی از مهمترین ارکان حقوق شهروندی برخورداری از حق حمایت قضایی و استفاده از وکیل برای دفاع در محاکم دادگستری است اما برای تحقق این مسئله باید استقلال وکلای دادگستری حفظ شود.
اسلامی اضافه کرد: در کانون وکلای دادگستری استان اصفهان بیش از 2 هزار و 500 وکیل عده دارد صیانت از حقوق مردم و انجام رسالت مهم نظارت بر عملکرد دستگاه‌ قضایی هستند اما برای انجام صحیح رسالت وکلا باید کانونها وکلای دادگستری مستقل باشند و یک وکیل از اینکه حرف خود را با صراحت بیان کند یا در برابر ظلمی ایستادگی کند، نگران جایگاه شغلی خود یا منتظر بازخواست مقامات مافوق نباشد.
وی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان را به عنوان بزرگترین و فعالترین کانونها وکلای کشور دانست و افزود: در سال جاری بیش از 4 هزار پرونده از موکلان فاقد توان مالی برای استفاده از وکیل در شعبه معاضدت این کانون مطرح شده و 30 نفر از وکلای استان نیز مشغول ارائه خدمات مشاوره به زندانیان هستند.
رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار کرد: حرفه وکالت نیز باید همانند سایر خدمات تخصصی شود و به همین دلیل وکلای استان و همه وکلای کشور عقیده دارند که باید لایحه الزامی شدن استفاده از وکیل در زمان طرح دعوا در محاکم دادگستری به نمایندگان مردم در مجلس ارائه شود زیرا بسیاری از مشکلات مردم در جامعه و شعب قضایی ناشی از جهل به قانون و مبانی حقوقی است.
اسلامی با اشاره به اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: وکیل باید در فعالیت حرفه‌ای خود آزاد باشد در غیر این صورت نمی‌تواند از حق مردم دفاع کند و تحقق آزادی وکلا مشروط به حفظ استقلال کانون وکلای دادگستری است.

مسیح الله میرازیی دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: حقوق شهروندی مفهوی بسیار گسترده و فراگیر است اما  در هر صورت همه دولتها وظیفه دارند تا زمینه اجرای این حقوق د جامعه را فراهم کنند.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین ارکان حقوق شهروندی ضمانت اجرای آن است و برای ایجاد ضمانت اجرای قوی در این مزنیه لازم است آگاهی عمومی از اینگونه حقوق افزایش یابد در غیر این صورت هر طرحی در راستای اجرای حقوق شهروندی در جامعه با شکست مواجه می‌شود.
دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: آگاهی افراد جامعه از حقوق شهروندی باعث می‌شود تا مسئولیت پذیری اجتماعی در این زمینه افزایش یابد و افراد همسو با حاکمیت برای اجرای این حقوق حرکت کنند.
میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر ضرورت حفظ استقلال کانون ها وکلای دادگستری، بیان کرد: وکلای دادگستری رسالت سنگین نظارت بر اجرای قانون در محاکم دادگستری و دفاع از حقوق قانونی افراد را بر عهده دارند، بنابراین باید استقلال آنها حفظ شود.
Share/Save/Bookmark