یازدهمین جلسه هیات مدیره دوره سیزدهم کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
روز یکشنبه مورخ 24/02/1402 یازدهمین جلسه هیأت مدیره سیزدهمین دوره کانون وکلای دادگستری استان اصفهان راس ساعت 11:30 با حضور دکتر حسین ادیب ریاست هیات مدیره، آقای شهرام محقق دولت آبادی نایب رئیس کانون و آقای روح اله محمدی بازرس کانون و سایر اعضای هیات مدیره، آقای دکتر فرهاد رستم شیرازی، آقای مجتبی اسدیان، خانم دکتر شیما وفادارنیا وخانم مرضیه سرائیان در محل کانون برگزار شد.
در ابتدای جلسه رئیس کانون به ارائه گزارش از اقدامات صورت گرفته در فاصله جلسه قبلی و فعلی پرداختند.
دکتر ادیب با اشاره به برگزاری همایش اسکودا سیزدهم و چهاردهم اردیبهشت ماه در خوزستان تصریح کردند:
نشست عادی هیأت عمومی اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای دادگستری خوزستان در روزهای سیزدهم و چهاردهم اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در محل هتل پارس اهواز برگزار شد.
متن صورتجلسات و مصوبات چهل و هشتمین نشست هیات عمومی اتحادیه به این شرح است:
دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، با آغاز جلسۀ هیأت عمومی، پس از بیان مطالبی در خصوص وضعیت فعلی صنفی، انتخابات هیأت رئیسۀ جلسه را برگزار کردند.
مصوبه: «هیاترئیسۀ جلسه به شرح زیر انتخاب شدند:
رئیس: سیدیزداله طاهرینسب ناظران: یوسف رضاییمفرد و بهنام حبیبزادهمومن منشی: احمد نامداری((
دستور اول: استماع گزارش دربارۀ آییننامۀ لایحۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری دکتر ابراهیم کیانیهرچگانی، نایب رئیس اول اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، گزارشی از وضعیت آییننامۀ لایحۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری خطاب به هیأت عمومی ارائه داد و از انتشار آگهی آزمون و حذف ملاک سنی ۲۴ سال خبر داد.
دستور دوم: مستندسازی آسیبها، چالشها و راهکارهای نهاد وکالت مصوبه: «منشور اخلاق حرفهای وکالت دربردارندۀ حقوق و تکالیف وکلا و مدیران کانونهای وکلا و مدیران مؤسسات حقوقی توسط کارگروهی به انتخاب شورای اجرایی تدوین و تصویب خواهد شد.
مصوبه: «تشکیل کمیسیون حمایت اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران که جزئیات و اعضای آن از سوی شورای اجرایی اسکودا تعیین میشوند، تصویب شد***
دستور سوم: فناوری اطلاعات: محمد خانمیرزایی، دبیر شورای تخصصی انفورماتیک اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، گزارشی از وضعیت فناوری اطلاعات و سامانههای الکترونیک به هیأت عمومی ارائه کرد.*** چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
دستور اول: حمایت از وکلای در معرض خطر
ـ وضعیت وکلای در معرض خطر و چگونگی حمایت از ایشان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.***
دستور دوم: سیاستگذاری پیرامون آزمون وکالت و کارآموزی
ـ دکتر ابراهیم کیانیهرچگانی، نایب رئیس اول اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، گزارشی از وضعیت آزمون وکالت و کارآموزی و سیاستگذاری های به عمل آمده پیرامون آن خطاب به هیأت عمومی ارائه کرد.***
دستور سوم: حدود نظارت کانونهای وکلای دادگستری نسبت به عملکرد وکلای دادگستری
مصوبه: «یکسانسازی ساختار، تشکیلات و نحوۀ عملکرد ادارۀ نظارت و بازرسی کانونهای وکلای دادگستری مصوب و مقرر شد هیأت رئیسۀ اتحادیه کارگروه مربوطه را تشکیل و از طریق آن جزییات و ایرادات را بررسی و جهت تصویب و اجرا به کانونهای وکلای دادگستری اعلام کند.
مصوبه: «دستورالعمل اجرایی پذیرش و اعطای مجوز ثبت مؤسسات حقوقی توسط کارگروه مربوطه (تدوینکنندۀ اساسنامه) تنظیم و جهت تصویب به شورای اجرایی ارائه میشود.»***
دستور چهارم: ارائۀ تراز مالی ۱۴۰۰ به همراه گزارش بازرسان
مصوبه: «تراز مالی ۱۴۰۰ اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران تصویب شد.
مصوبه: «کانون وکلای دادگستری هرمزگان بهعنوان میزبان بعدی همایش هیأت عمومی اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران انتخاب شد. بیانیه پایانی همایش نیز به شرح ذیل منتشر شد:
بسم الله الرحمن الرحیم
لقد کرمنا بنی ادم و حملناهم فی البر و البحر و رزقناهم من الطیبات و فضلناهم علی کثیر ممن خلقنا تفضیلا(سوره اسراء – ایه ۷۰ )
۱. مردم کرامتمدار، خونگرم و نیکاندیش پارۀ تن ایران “خوزستان” به رسم لطف همیشگی، میزبان برگزیدگان وکلای دادگستری و مدافعان حقوق ملت شدند و علیرغم سنت مستحسن و انتظار دیرین، متولیان محل برگزاری اجلاس افتتاحیه، با اعمال رفتار سلیقهای و شکستن مرزهای حکومت قانون، به دلیل آنچه نقض معیارهای پوشش اداری قلمداد نمودند مانع برگزاری آیین افتتاحیه گردیدند.
نمایندگان وکلای دادگستری ازآنجاکه خود را همواره متعهد به دفاع از حقوق شهروندی و آزادیهای بنیادین میدانند و مسئولیت اجتماعی وکیل در سپهر تضمین و تحقق حقوق ملت را مطمح نظر دارند؛ در مواجهه با این اعمال اقتدار ناروا و فراقانونی محل اجلاس را ترک کردند و ضمن محکومنمودن هرگونه رفتار خودسرانۀ ناقض حکومت قانون، حق دادخواهی و تعقیب آمران و مباشران این اقدام نکوهیده را مفروض میپندارند و مشفقانه یادآوری مینمایند که تکرار این تصمیمات و اقدامات ناقض حق، سالب امنیت اجتماعی و حقوق شهروندی است و انتظار میرود مسئولین امر خصوصاً رئیس محترم جمهوری بهعنوان پاسدار قانون اساسی ذیل اصل ۱۱۳ نسبت به هر گونه مصادیق نقض حقوق ملت اقدامات اثربخش و پیشگیرانهای اتخاذ فرمایند.
۲. با سپاس از میزبانی کانون وکلای دادگستری خوزستان، بر حق بر توسعه و رفع محرومیتها در دسترسی به حقوق رفاهی تأکید میشود و تمرکز بر اولویتهای ناظر بر حقوق اساسی، ازجمله رفع نابرابریها، عدالت توزیعی و محرومیتزدایی و پیشگیری از مخاطرات اقلیمی و نارساییهای محیطزیستی و بازنگری در حکمرانی آن بهعنوان مطالبهگری نهاد وکالت مطمح نظر قرار میگیرد و عزم یاری در همکاری حقوقی بهمنظور تأمین برخورداری از حقوق بشر و شهروندی در این خطۀ شهیدپرور و سایر نقاط کشور بهعنوان وظیفۀ انسانی و حرفهای اعلام میشود.
۳. ضرب اهنگ توس در ایران همنوا با تعالی حکومت قانون و تکریم پایگاه شهروندی، محتاج حکمرانی همکارانه و کنشگری فعالانۀ حوزۀ عمومی ازجمله کانونهای وکلای دادگستری در سایۀ تقید به مسئولیت اجتماعی وکیل بهمنظور تحقق خیر عمومی و منافع جمعی است. وکلا بهعنوان کنشگران مرزی و میانجی میان حاکمان و شهروندان و حلقۀ واسط بین محاکم و مردم، فارغ از مطالبۀ تنظیم قدرت و تضمین حقوق ملت نیستند. در این رهگذر متکی بر حق دفاع و شاخصهای دسترسی به عدالت، مطالبات خود از قوۀ قضاییه و نهادهای قانونی کشور اعلام میشود و بهعنوان تجلی وجدان عمومی حقوقی مواردی همچون حذف تبصرۀ مادۀ ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، رعایت تأمینات شغلی برای همۀ وکلا، حراست بیقیدوشرط از استقلال نهادی و عملکردی کانونها، رفع نگاه اتهامی به کنشگران حقوق بشر و شهروندی، حذف نگاه آماری و رویکرد آمارزدگی در محاکم، توجه مستمر به معیارهای توسعۀ قضایی، تأکید بر امنیت سرمایهگذاری و حمایت قضایی از تولید و اشتغال، تسریع در فرایند رسیدگیها، تسهیل دسترسی به عدالت و تضمین کامل دسترسی بدون تنازل به خدمات وکیل خودانتخاب را مطمح نظر قرار میدهد و آمادگی هرگونه یاری به دستگاه قضا برای اهداف توسعۀ متوازن کشور با ملاحظه سند تحول قضایی اعلام میشود.
۴. باتوجهبه نقشآفرینی شایستۀ وکیل دادگستری در تضمین حکومت قانون، و نظر به لزوم تحقق شعار اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ناظر بر تعلق وکیل به آحاد مردم و التزام به مسئولیت اجتماعی و باتوجهبه جایگاهی که ذیل فصل سوم قانون اساسی ناظر بر حقوق ملت برای وکیل دادگستری منظور شده است یادآور میشود این راهبرد بدون تمهید و تدارک سازوکار اثربخش و مداخلات حمایتگرانه در خصوص وکلای در معرض خطر متصور نیست. دولتها باید اطمینان دهند وکلا بدون دخالت ناروا و ارعاب، بهصورت آزادانه و ضمن رعایت نظامات به ایفای نقش میپردازند و بهخاطر هیچ فعالیت حرفهای تحت پیگرد و سوءاستفاده از قانون قرار نمیگیرند. وکلا باید بدانند که اگر به دلیل کار و حرفۀ خود تهدید شدند، قوای عمومی از آنها حمایت و پشتیبانی میکند تا در هیچ وضعیتی نسبت به دفاع از کسانی که به دنبال حقوق و آزادیهای خود هستند اهمال خودخواسته یا استنکاف اجباری ننمایند. لذا این مطالبه را به نهادهای مسئول ابراز و همکاری کانونهای وکلای دادگستری در ارتقای امنیت انسانی و حرفهای وکیل را خاطر نشان میسازیم.
۵. قانونگذاری شایسته، شاخص مبرم حکمرانی خوب و یکی از غایات قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، این خونبهای شهیدان، است. هر زمان، قانونی سزاوار و متقن تصویب شد زمینۀ توسعه و خیر عمومی فراهم و هرکجا قانونگذاری موسمی و فاقد بنیۀ کارشناسی به کرسی نشست، نظام حقوقی دچار چالش و خسران برای شهروندان شد. هیأت عمومی اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران علیرغم انتقاد ساختاری به قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار و اعتقاد به آسیبرسانی این تصمیم غیرحکیمانه بر حق مردم بر دادرسی عادلانه و نیز سلب وظیفۀ قوۀ قضاییه و کانونها بر تعیین تعداد وکیل مورد نیاز محکمه و تمهید پیشنیازهای آموزش کیفیتمحور، اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار را در دستور کار خود قرار داده، تکیه بر موضع انتقادی و اصلاحگرایانه را مرادف با اجرانکردن نمیداند. لذا ضمن اجرای قانون موصوف از قوۀ مقننه انتظار دارد با درنظرگرفتن آثار سوء ناشی از اجرای قانون که لاجرم منجر به تبدیل انبوه دانشآموختگان حقوق به وکلای بیکار خواهد شد، نسبت به بازنگری و اصلاح مبادرت نمایند.
دکتر ادیب در ادامه بیان داشتند:
همچنین روز سه شنبه 19 اردیبهشت باهماهنگی قبلی در معیت اعضای هیات مدیره با ریاست محترم دادگاه های عمومی و انقلاب اسلامی استان جناب آقای نوریان و معاونین محترم دادگستری، ملاقات کرده و در این دیدار پیرامون مسائل و تبعات ناشی از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و موارد مربوط به تکالیف کارآموزان در دادگستری استان و اقدامات موسسه معاضدت قضائی جهت خدمت رسانی به شهروندان و سایر موارد مطروحه بحث و تبادل نظر شد.
رئیس کانون افزودند: باتوجه به دعوت قبلی اسکودا از مدیران داخلی کانون ها در روز چهارشنبه 20/02/1402 سرکار خانم مهناز پزشکی مدیرداخلی کانون در جلسه شرکت کردند و در هیات مدیره گزارش خود را به شرح ذیل تقدیم کردند:
با عنایت به موارد دستور جلسه شامل :1- تنظیم آیین کار و وظایف مدیران داخلی 2- ارتباط با هیات مدیره و روابط عمومی 3- تفکیک امور اداری از اجرایی تصمیم برآن شد، کارگروهی متشکل از مدیران داخلی کانون هایی که دارای چارت سازمانی و طبقه بندی مشاغل می باشند ( کانون وکلای دادگستری مرکز، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمان ، لرستان ) تشکیل و با پیشنهادات ارائه شده توسط همه مدیران داخلی، در گروه واتس آپ، آیین کار وظایف مدیران داخلی، جهت طرح و تصویب در همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در آبانماه 1402 آماده شود.
دکتر ادیب تصریح کردند:
کارگاه دو روزه "فن دفاع و اصول تنظیم لوایح "روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (بیستم و بیست و یکم اردیبهشت ماه) در سالن اجتماعات کانون برگزار شد.
در این لحظه خانم دکتر شیما وفادارنیا از جلسه خارج شدند.
دکتر ادیب افزودند:
همچنین روز شنبه 23 اردیبهشت ماه نشست هماندیشی کمیسیون ورزش اسکودا و روسای کمیسیونهای ورزش کانونهای وکلای دادگستری در اتحادیه برگزار شد که آقای امیر جلالی رئیس کمیسیون ورزش کانون اصفهان در جلسه شرکت نموده اند که آقای جلالی با حضور در جلسه هیات مدیره گزارش خود از نشست را ارائه نمودند. سپس هیات مدیره وارد دستور جلسه شد.
دستور اول) پیشنهاد کمیسیون فرهنگ و هنر مبنی بر برگزاری بزرگداشت فردوسی مطرح گردید با توجه به زحمات و برنامه های پیش بینی شده یکشنبه 24 اردیبهشت ساعت 18 تا 20:30 موافقت با برگزاری صورت پذیرفت.
دستور دوم ) پیشنهاد امور مالی کانون مبنی بر افزایش هزینه های دوره کارآموزی اعم از صدور پروانه، کارنامه، کارت شناسایی، تشکیل پرونده و اتوماسیون، برگزاری جلسات و دوره های آموزشی مورد تصویب قرار گرفت.
پیشنهاد امور مالی کانون مبنی بر افزایش هزینه های اداری و خدمات کانون مورد تصویب قرار گرفت.
دستور سوم ) هیات مدیره با صدور پروانه کارآموزی پذیرفته شدگان آزمون وکالت 1400 به شرح ذیل موافقت نمود:
سهمیه آزاد : 1-علی داوطلب 2- الهام صادقی مراد 3- فاطمه نبوی 4- مرتضی بیگی 5- سمیرا رضائی 6- محمد مومنی 7- زهرا خسروی جزی 8- احمد جنیرانی 9- سپهر زریسفی 10- امین حسین میرزایی 11- حسین احمدیان 12- آرمان دوستی مقدم 13- زهرا شبانی شیدانی 14- مائده زمانی فروشانی 15- زهرا ابراهیمی بیادانی 16- مسعود علی اکبری بابوکانی 17- زهرا مظاهری مقدم 18- طاهره زارعی خوابجانی 19- سیدحمید موسوی 20- محبوبه مرادی 21- سیدامیرعلی موسوی 22- نسترن بهاری 23- امیراحمدی 24- فاطمه فتحی 25- جواد بویرحسنی 26-سیدمحمد امامی گورتانی 27- عباس محمدی 28- محمدصالحی یگایی 29- منصور برهانی شیدانی 30- پردیس پشوتن 31- بهنام عابدی 32- الهه قدرخواه 33- فریده خوش اندام 34- عرفان شهرکی مقدم 35- عباس رفیعی 36- علی محمدی گهروئی 37- محمدرسول جهانگیری 38- مجید حقیقی زاده سهمیه ایثارگری : 1-آقای محمدعلی سفیدزاده 2- رسول راوند 3- امیرحسین پناهی درچه 4- بتول شهبازی 5- احمدپرورش 6- شهره رضائی 7- فاطمه نصر اصفهانی 8- حسین صالحی اردلی
دستور چهارم) باتوجه به وصول دادنامه شماره 889 مورخ 28/12/1401 شعبه اول دادگاه عالی انتظامی قضات درخصوص اعتراض آقای سیدمحمد مفضلی به اقدام هیات نظارت سیزدهمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان، از سوی دادگاه انتظامی قضات باتوجه به احراز انصراف مشارالیه از کاندیداتوری هیات مدیره دوره سیزدهم قبل از اعلام نهایی صلاحیت نامبرده، موضوع عدم احراز صلاحیت ایشان کان لم یکن و ملغی اعلام گردید. مراتب جهت درج در سوابق مشارالیه منعکس می گردد.
دستور پنجم)هیأت مدیره ضمن بررسی پرونده های نقل و انتقالات به اتفاق آرا اتخاذ تصمیم نمود. ( جهت اطلاع به تابلو کانون مراجعه نمایید )