نشست بررسی جامع لایحه عفاف و حجاب و تبیین دیدگاه های مختلف پیرامون آن روز شنبه 29 مهرماه در کانون وکلای دادگستری اصفهان با حضور علاقمندان این حوزه برگزار شد. در این نشست حجه الاسلام والمسلمین دکترقدرت الله خسروشاهی، دکترای حقوق جزا و جرم شناسی و استاد دانشگاه که به عنوان سخنران حضور داشت، گفت: لایحه عفاف و حجاب از سه بعد قابل بررسی می باشد. یکی از بعد کیفرگذاری و بعد دیگر از بعد جرم شناسی و اقدامات پیش گیرانه و دیگری از بعد جامعه شناسی و آسیب شناسی. عفاف و حجاب جایگاه خاصی در جامعه ما دارد و بررسی این لایحه به معنی نقد عفاف و حجاب نیست و صرفا به منزله بررسی اشکالات موجود در لایحه عفاف و حجاب می باشد.
وی ادامه داد: باید نقاط مثبت و منفی این لایحه مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان به نقطه مطلوب در این زمینه رسید و با ارائه پیشنهادات سازنده اشکالات لایحه مذکور اصلاح شود. بررسی ماده به ماده این لایحه ما را به این نتیجه می رساند که قانونگذار، کلیه دستگاههای اجرایی و سازمانهای موجود در کشور را در جهت اعمال پیشگیرانه وارد میدان کرده و از تمام قدرت پیشگیرانه خود بهره برده است. با توجه به این نکته، تمامی دستگاهها مکلفند که در راستای عفاف و حجاب اقدامات لازم را انجام دهند. از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، وزارت صنعت و معدن، راه و شهر سازی، میراث فرهنگی و کلیه دستگاه های مرتبط و غیر مرتبط در این لایحه عنوان شده اند.
این استاد دانشگاه همچنین افزود: در لایحه مذکور ستادی برای نظارت بر اقدامات دستگاهها و رصد نحوه اجرای لایحه به نام ستاد هماهنگی و کاربردی حجاب تشکیل شده که بر عملکرد دستگاهها نظارت خواهد داشت. بحث فرهنگ سازی و اقدامات پیشگیرانه در ذات خود خالی از اشکال است که در یک قسمت این لایحه دقیقا به آن اشاره شده است.
دکتر خسروشاهی تصریح کرد: قوه قضاییه نیز با توجه به جرم انگاری حداکثری و جرم انگاری جدید شدیدا درگیر این لایحه می باشد که با توجه به این امر، تنظیم کنندگان لایحه، شعب خاص با رسیدگی در وقت فوق العاده در نظر گرفته اند. نکته مهم این است که با کیفرگذاری، نمی توان حجاب را در جامعه توسعه داد. هدف باید فرهنگ سازی در این زمینه باشد.