معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت دوره ۵۰ کانون وکلای دادگستری اصفهان که روز پنجشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۳ در هتل آسمان برگزار شد گفت:
عدالت ، ریشه در فطرت انسان دارد. در کلیه ادیان الهی همیشه توصیه به اجرای عدالت بوده است. بحث عدالت برای جامعه ما نیست در همه جوامع دینی و غیردینی این بحث بوده است. حتی در قواعد بین المللی مانند ماده ١٠ اعلامیه جهانی حقوق بشر یا ماده ١۴ میثاق حقوق مدنی و سیاسی ، صراحتا صحبت از اجرای عدالت شده است. پیامبر فرمودند هدف از پذیرش خلافت مسلمین، جز اجرای عدالت نمی باشد. این نشان دهنده اهمیت عدالت است . با عدالت است که جامعه به سلامت و امنیت و نشاط و نظم می رسد و دوام و بقا پیدا می کند. هیچ حکومتی نتوانسته است بدون اجرای عدالت دوام پیدا کند. حتی عدالت در چینش رتبه کشورها و جوامع ، نقش مهمی ایفا می کند.
دکتر محمد محمدی در ادامه افزود: کسی که مدعی است که می خواهد در احقاق حق نقش ایفا کند خودش باید عدالت فردی داشته باشد. عدالت فردی یا فقهی ، عدالتی است که انسان خود را از هر گونه بغض و کینه و هوا و هوس و اصرار بر گناهان کبیره دور نگه دارد. به همین لحاظ همان شرایطی که برای قاضی تعیین شده برای وکیل هم خواهد بود. نمی توان مدعی شد وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند ولی صفاتی را که برای قاضی تعیین شده برای وکیل در نظر نگیریم.
وی تاکید کرد: برای تصدی یک حرفه آدابی هست. شماپیمان می بندید که نظامات و قوانین کشور را رعایت و حفظ کنید شما پیمان می بندید که در مقابل موکل صداقت داشته باشید و تعهد کاری داشته باشید و رازدار باشید. همه اینها جزء آداب وکالت است. وکیل باید از لحاظ علمی به روز باشد. وظیفه شما عزیزان این است تعهدات خود را به درستی اجرا کنید و در نهایت تلاش کنید که بین موکل و طرف مقابل صلح و سازش ایجاد نمایید. این امر سنت پیامبر و امری پسندیده است .