گزارش عملکرد کمیسیون کارآموزی سیزدهمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به شرح ذیل می باشد:
1-در بهمن ماه 1401 این دوره از فعالیت کمیسیون کارآموزی با تعداد 246 کارآموز که براساس قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در سال 1399 و قبل از آن پذیرفته شده بودند شروع به کار نمود . در طی دو سال گذشته به لحاظ تصویب قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار و حذف ظرفیت برای قبولی متقاضیان کاراموزی وکالت دو نوبت آزمون برای جذب کاراموزان وکالت نیز در سالهای 1400 و 1402 توسط کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار گردید که در نتیجه این دو آزمون وکالت تعداد 400 نفر کارآموز وکالت به عنوان ورودی های 1400 و تعداد 796 نفر کاراموز وکالت به عنوان کارآموزان ورودی 1402 جهت انجام آموزش به کمیسیون کاراموزی ارجاع شده اند .
2-علاوه بر کاراموزان مذکور از طریق اعمال بند دال ماده 8 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا و نیز در اجرای تعامل با سایر کانونها به صورت کاراموز مهمان در طی دوسال گذشته بالغ بر 50 نفر کارآموز وکالت از این طریق به تعداد کاراموزانی که توسط این کمیسیون می بایست اموزش های لازم را طی نمایند اضافه گردیده است .
3-در طی دو سال گذشته این کمیسیون برای سه دسته کارآموزان ورودی های 1399 و قبل از آن ، ورودی های 1400 و ورودی های 1402 جمعا تاکنون 380 ساعت کلاس و کارگاه اموزشی برگزار نموده و این روند توسعه ورودی ها و افزایش حجم فشار بر اعضای کمیسیون کماکان ادامه دارد .
4- از بهمن ماه 1401 تاکنون توسط اساتید محترم کمیسیون 3 نوبت اختبار های کتبی و شفاهی با حجم شرکت کنندگان متعدد تحت شماره اختبارهای دوره های 48 و 49 و 50 برگزار گردیده است و در اذرماه 1403 نیز اختبار دوره 51 جهت کاراموزان محترم ورودی 1400 برگزار شد . لازم به ذکر است اختبارهای کتبی تا اختبار دوره 51 همگی به صورت اختبار تشریحی و شفاهی انجام شده است لیکن از اختبار دوره 51 به لحاظ کثرت کاراموزان ورودی مقرر گردید اختبار کتبی در برخی از دروس به صورت تشریحی و در برخی دروس به صورت تستی برگزار شود و اختبار شفاهی به روال قبل انجام گردد . قبولی در اختبار براساس ماده 2 آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مستلزم اخذ معدل کل 12 از 20 در هشت درس حقوق مدنی ، حقوق جزاء ، حقوق تجارت ، حقوق ثبت ، امور حسبی ، آیین دادرسی مدنی ، آیین دادرسی کیفری ، قوانین و مقررات وکالت می باشد که ضریب اختبار کتبی ( سه ) و ضریب اختبار شفاهی ( یک ) می باشد .
5-در طی این دوره تکالیف و گزارشات کاراموزان تحت نظر کمیسیون به تعداد 1347 جلد که شامل 64320 گزارش مشتمل بر 257280 صفحه می باشد توسط اعضای محترم هیات احرایی کمیسیون کارآموزی بررسی و تصحیح گردیده است
6-به لحاظ کثرت پذیرفته شدگان متقاضی ورود به حرفه وکالت و با عنایت به تصویب آیین نامه جدید لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و همزمانی تصویب و اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و حذف ظرفیت ورودی کارآموزان در این دوره از کمیسیون شاهد تغییرات اساسی در نحوی برگزاری کلاسها و سطح کیفی و کمی آموزش کاراموزان چه در سطح کلاسهای اموزشی کمیسیون و چه در سطح معرفی به محاکم و حتی معرفی به وکلای محترم سرپرست بوده ایم . در این دوره کمیسیون کاراموزی ناچار شده است کلاسهای اموزشی 400 و 800 نفره در سالن های استیجاری برگزار کرده و بخشی از اموزش کاراموزان محترم را از طریق غیر حضوری و به صورت انلاین اجراء نماید .
7-تغییر در آیین نامه اموزشی کارآموزان ، تغییر در تعداد جذب آنان و افزایش تعداد کاراموزانی که در کلاسهای اموزشی و محاکم و دفاتر وکلای سرپرست می بایست اموزش های عملی و کاربردی را طی نمایند در این دوره فشار مضاعفی به اعضای محترم کمیسیون و هیات اجرایی که مسئولیت حفظ نظم و حضور و غیاب و تصحیح تکالیف را عهده دار می باشند وارد نمود لیکن این فشارها باعث شد کمیسیون در زمان کوتاه و مناسبی راهکارهای عملی و اجرایی لازم را ایجاد نموده و روز به روز بر سطح کیفی و کاربردی اموزش های این حجم کثیر از کاراموزان بیفزاید .
8- با برگزاری ازمون ورودی برای متقاضیان کارآموزی در سال جاری (1403) تعداد قریب به 600 کارآموز وکالت به تعداد کارآموزان موجود اضافه گردیدند که این حجم ورودی علاوه بر اینکه فشار اموزشی مضاعفی بر کمیسیون کارآموزی ، هیات اجرایی ، پرسنل اداری و مدیریت کانون وارد می سازد متاسفانه باعث کاهش سطح کیفی اموزش کارآموزان خاصه در محاکم دادگستری و در نزد وکلای سرپرست خواهد شد . افزایش این حجم از ورودیها کانون های وکلای دادگستری را ناچار می سازد در آینده نزدیک سازمان اداری و اموزشی کمیسیون های کارآموزی را تغییرجدی داده و برای تقویت وضعیت اداری و اموزشی کاراموزان محترم و نظارت های اموزشی موثرتر تدابیر و نظامات جدیدی پیش بینی کنند.