رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان:
طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پختگی لازم را ندارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۰
کد مطلب: 3161
 
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان گفت: به نظر مى رسد بررسى و فکرى که باید روى طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها صورت می گرفت، انجام نشده و این طرح پختگى لازم را ندارد.
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، رئیس کانون کارشناسان رسمى دادگسترى استان اصفهان صبح امروز در نشست خبری سه جانبه با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه بسیارى از مردم کانون کارشناسان را با کانون وکلا اشتباه مى گیرند و یا فکر مى کنند این دو، یک کانون هستند اظهار کرد: این در حالى است که براساس مصوبه سال 81 در مجلس شوراى اسلامى کانون کارشناسان یک نهاد مستقل، غیردولتى، غیرسیاسى و غیرانتفاعى تعریف شده است.
مهندس فرهاد طاهریون اصفهانى با بیان اینکه مستقل بودن کانون کارشناسان رسمى دادگسترى به این معنا نیست که صرفاً هر کارى که مى خواهد مى تواند انجام دهد افزود: ما در خیلى از موارد طبق قانون کارشناسان باید هماهنگى هاى لازم را با دادگسترى و قوه قضاییه به عمل آوریم از جمله در مورد جذب کارشناس که فرایند مشخصى دارد و باید با هماهنگى قوه قضایى انجام شود به ویژه اینکه میزان نیاز دستگاه قضایى به کارشناسان را قوه قضاییه و دادگسترى استان ها تعیین مى کنند.
وى با اشاره به اینکه کارشناسى دادگسترى، کسب و کار یا شغل محسوب نمى شود تصریح کرد: کارشناسى حرفه مقدسى است که به عنوان چشم و بازوى فنى و تخصصى قاضى فعالیت مى کند.
رئیس کانون کارشناسان رسمى دادگسترى استان اصفهان در این خصوص و با اشاره به حساسیت حرفه کارشناسى اظهار داشت: قضات قطعاً نمى توانند در همه رشته ها فعالیت کنند و امکان آن هم نیست و براى همین وقتى مى خواهند رأى صادر کنند، باید حتماً پرونده را به کارشناسى در همان رشته مربوط ارجاع دهند و بر اثر نظر کارشناس عموماً رأى صادر مى کنند.
وى با اشاره به اینکه کارشناسان دادگسترى در اقامه حق و عدالت نقش بسیار مؤثرى دارند، افزود: کارشناسى شغل نیست و به همین دلیل تمام اقشار جامعه اگر شرایطش را داشته باشند؛ حداق مدرك لیسانس داشته باشند؛ اعم از اینکه کارمند دولت باشند یا مدیرکل و یا استاندار در عین حال که شغل خودشان را حفظ مى کنند مى توانند کارشناس هم باشند و اگر کارشناسى، کسب و کار بود مشمول قانون منع دو شغله مى شد؛ حتى بازنشسته ها هم مى توانند در کانون کارشناسان رسمى دادگسترى عضو شوند.
طاهریون در ادامه با اشاره به طرح طرح تسهیل صدور مجوزهاى کسب و کار گفت: کلیت این طرح یعنى اینکه صدور مجوزهاى کسب و کار را تسهیل کنند موضوع خوبى است؛ منتها به نظر مى رسد بررسى و فکرى که باید روى این قضیه مى شده انجام نشده و طرح پختگى لازم را ندارد.
وى با اشاره به اینکه این موضوع در کمیسیون رونق جهش تولید مطرح شده در حالى که باید در کمیسیون قضایى مطرح مى شد افزود: لوایح قضایى حتماً باید از سمت رئیس قوه قضاییه مطرح و به مجلس ارائه شود درحالى که این موضوع به صورت خودجوش در کمیسیونى در مجلس مطرح شده، هرچند نیتشان این بوده که پیرو دستور مقام معظم رهبرى که در ابتداى سال فرمودند موانع تولید رفع شود، رونق در تولید به وجود آورند اما فکر کردند صرفاً با صدور مجوز براى کسب و کارها، تولید و اشتغال ایجاد مى شود در صورتى که صدور کسب و کار تازه آغاز کار است.
رئیس کانون کارشناسان رسمى دادگسترى استان اصفهان با بیان اینکه اى کاش این کمیسیون طرح جامعى را مصوب مى کرد که همه موانع تولید را در آن نظر مى گرفت وآنها را حل و فصل مى کرد گفت: شتابزدگى در این مصوبه دیده مى شود و ذهنیت هاى قبلى هم وجود داشته که به همین دلیل نگذاشتند کارشناسان علیرغم پیگیرى ها به کمیسیون رفته و از خود دفاع کنند. ضمن اینکه براى این طرح آیین نامه اجرایى هم پیش بینى نشده در صورتى که هر قانونى باید مشخص کند جزییات کار را چه کسى باید تعیین کند.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark