رئیس اسبق هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز:
تامین حقوق بشر می تواند از جرائم پناهجویان در کشور بکاهد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۱
کد مطلب: 4286
 
روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۲/۹/۲۳ به همت کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، نشستی در خصوص بررسی وضعیت بیگانگان در ایران از دیدگاه حقوق بشر تا ملاحظات اجتماعی در محل کانون برگزار شد. در این نشست آ‌قای دکتر علی نجفی توانا وکیل دادگستری، استاد دانشگاه،رئیس اسبق هیئت مدیره کانون وکلای مرکز، به عنوان سخنران حضور داشتند.
آقای دکتر نجفی توانا در ابتدای سخنرانی خود به تعاریفی از پدیده مهاجرت و پناهجویی پرداختند و تاکید کردند: مهاجرت به دلیل اینکه اختیاری و بر اساس پارامترهای اقتصادی است، به نوعی شخص آمادگی پذیرش تبعات آن را دارد اما در پناهجویی این اختیار را نداریم. پناهجو کسی است که از جایی فرار می‌کند و این فرار باعث می‌شود که از همان ابتدا قانون گریز باشد و این قانون گریزی سبب افزایش ارتکاب جرم هم در بومیان هم در بوم پذیران می‌گردد. مهاجرین عمدتاً به دلیل مسائل اقتصادی مهاجرت می‌کنند که با توجه به شرایط اقتصادی نمی‌توانند در مراکز شهرها ساکن شوند پس در اطراف شهرها و یا در روستاها زندگی می‌کند که در این گونه مناطق مسائل آموزشی و بهداشتی و اقتصادی مناسبی وجود ندارد در نتیجه با حداقل امکانات و با حداکثر آسیب پذیری زندگی میکنند به همین دلیل میزان جرائم در این اشخاص به خصوص در سال‌های اولیه بیشتر است.
دکتر نجفی توانا در ادامه افزود: هم در ایران و هم در دنیا عدالت قضایی نسبت به این افراد سخت‌تر است و دستگاه قضا ناخواسته نسبت به آنان واکنش تندتری نشان می‌دهد .کشور ما از جمله کشورهایی است که آمار ارتکاب جرائم در آن بالاست و راه مبارزه با آن خشکیده شدن بستر جرم است که جز با عدالت اقتصادی، عدالت قضایی، عدالت فرهنگی، کار، مسکن و تامین حقوق بشر برقرار نخواهد شد.
Share/Save/Bookmark