صبح امروز:
مراسم اعطای گواهی نامه های "اولین دوره آموزشی مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان" برگزار شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۱
کد مطلب: 1582
 
۶۹ نفر موفق به دریافت گواهی نامه ی دوره آموزشی مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان شدند
در این مراسم که با حضور معاونت محترم پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، معاونت محترم دادگاههای شهرستان، تنی چند از قضات محترم دادگستری، رئیس و اعضای محترم هیات مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان، دادستان و اعضای محترم دادسرا و دادگاه انتظامی کانون وکلای اصفهان و هیات امنای محترم مرکز داوری کانون وکلای اصفهان برگزار شد، ۶۹ نفر از وکلا‌ موفق به دریافت گواهی نامه ی دوره آموزشی مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان شدند.

اسلامی رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان در
بسیار قبل تر از اینکه در جوامع، سیستم دادگستری و دادرسی نظام مند شکل بگیرد، مسائل اجتماعی به طریقه داوری حل و فصل می شد
ابتدای این مراسم ضمن خوش آمدگویی به مقامات قضایی و سایر حضار، از فعالیت اعضای مرکز داوری قدردانی نمود.

وی با اشاره به تاریخچه طولانی داوری در ادوار گذشته گفت: بسیار قبل تر از اینکه در جوامع، سیستم دادگستری و دادرسی نظام مند شکل بگیرد، مسائل اجتماعی به طریقه داوری حل و فصل می شد. و البته هم اکنون نیز ادامه دارد و در کنار دادرسی نوین، میتواند راهگشا باشد.

رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان بیان داشت با پیچیده شدن روابط اجتماعی، نیاز روز افزون به مراجع حل وفصل اختلافات و مشکلاتی همچون اطاله دادرسی در سیستم قضایی ، بهترین راه حل ، توسعه فرهنگ داوری است ، که البته باید به درستی در بین مردم جامعه نهادینه شود.

وی در ادامه با اشاره به نقش پر رنگ رسانه های عمومی در توسعه فرهنگ داوری گفت: متاسفانه تاکنون آنطور که باید و شاید در این زمینه فعالیت رسانه ای انجام نگرفته که انتظار می رود در آینده ی نزدیک، بخصوص از ناحیه رسانه ملی، برنامه هایی در این زمینه  تهیه شود.
اسلامی افزود یکی دیگر از نهادهای موثر جهت هدایت جامعه به سمت فرهنگ داوری،
مراکز ارشاد و معاضدت قضایی میتوانند در مقام مشورت، مراجعین را حتی الامکان به مراکز داوری هدایت نمایند
مراکز ارشاد و معاضدت قضایی است که میتوانند در مقام مشورت، مراجعین را حتی الامکان به مراکز داوری هدایت نمایند.

اسلامی در خصوص پیش نیازهای ورود به کسوت داوری اظهار داشت با عنایت به اینکه داوری ماهیتاً قضاوت است، لازم است که حتما در آن آداب و اخلاق قضایی نیز رعایت گردد و علاوه بر احراز صلاحیت علمی آموزشی داوران ، صلاحیت اخلاقی هم مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان در پایان صحبتهای خود پیشنهاد داد که برای متقاضیان داوری نیز همانند قضات ، وکلا و پزشکان ، قسم نامه ای تنظیم شود تا حین ورود به کسوت داوری آن را امضا نموده و به آن پایبند شوند.

قنبریان دبیر مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با ارائه آماری به تشریح فعالیتهای این مرکز پرداخت
وی گفت در یکسال اول تاسیس مرکز داوری، اساسنامه، آیین نامه ها، دستورالعملهای نحوه گزینش، نحوه تشکیل هیات امنا و... تدوین گشت و پس از آن در اواخر سال ۱۳۹۴ تصمیم بر برگزاری اولین
داوری ، ماهیتاً قضاوت است
دوره آموزشی گرفته شد که خوشبختانه این تصمیم در اردیبهشت ماه ۹۵ عملی گشت.
وی افزود دوره اول با استقبال خوبی مواجه شد و حدود ۱۲۰ نفر در دوره آموزشی ۲۵ ساعته شرکت کردند که از این تعداد ۱۵ نفر از شرکت در آزمون پایانی انصراف داده و بقیه شرکت نمودند.
قنبریان در ادامه گفت با وجود حساسیتی که در امر اعطای گواهی نامه وجود داشت و اینکه در خصوص احراز شرایط علمی، نسبتا سختگیری شد ولیکن ۶۹ نفر از متقاضیان موفق شدند آزمون پایانی که در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار گردید را با موفقیت پشت سر بگذارند.

دبیر مرکز داوری کانون وکلای دادگستری اصفهان در ادامه گفت داشتن این گواهی
ارجاع دعاوی به داوری ، عامل مهمی در حل و فصل اختلافات مردم و همچنین کاهش حجم مراجعات به محاکم دادگستری است.
نامه از شرطهای ورود به کسوت داوری است ولیکن شرط کافی نیست فلذا موارد دیگری از جمله شرط سنی و تجربه کافی و داشتن مدرک مرتبط نیز از دیگر شرایط لازم است که باید احراز شود.
قنبریان در پایان صحبتهای خود درخصوص شروع فعالیت مرکز داوری گفت در حال حاضر برخی پیش نیازهای قانونی (از جمله اخذ شناسه ملی) وجود دارد که درصدد حل آن و شروع فعالیت هستیم.
آخرین سخنران این مراسم، قنبری - معاونت محترم پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان- بود که ضمن ابراز خرسندی
از تاسیس مرکز داوری کانون وکلای دادگستری بعنوان دومین مرکز داوری در اصفهان، نهادینه شدن مسئله ارجاع دعاوی به داوری را عامل مهمی در حل و فصل اختلافات مردم و همچنین کاهش حجم مراجعات به محاکم دادگستری دانست.
قنبری در پایان با تاکید بر اینکه توسعه فرهنگ داوری در جامعه، مستلزم یک همت جمعی است، اطمینان خاطر داد، دادگستری اصفهان جهت معرفی و توسعه مقوله داوری، از هیچ گونه کمکی فروگذار نخواهد کرد.

در پایان مراسم ، گواهی نامه های دوره داوری به  پذیرفته شدگان این دوره آموزشی اهدا شد.
Share/Save/Bookmark