جلسه مشترک کمیسیون بانوان کانون وکلای دادگستری استان اصفهان و قضات مشاور دادگاه خانواده برگزار شد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب: 4211
 
در تاریخ ۱۴۰۲/۰۸/۱۱ جلسه ای با حضور اعضای کمیسیون بانوان و قضات مشاور دادگاه خانواده در محل دادگاه خانواده اصفهان با عنوان بررسی چالشهای زنان امروز و بانوان شاغل در محاکم خانواده و همچنین بررسی برخی از دعاوی خانواده، برگزار گردید.
در ابتدا سرکار خانم ابراهیمی معاون ریاست مجتمع شهید قدوسی(خانواده) و سرکار خانم گلنوش یزدانی، رییس کمیسیون بانوان کانون وکلای دادگستری اصفهان در سخنانی مراتب خرسندی خود را از برگزاری چنین جلسه ای ابراز کردند.در ادامه به چالشهای موجود در بین وکلا و‌ همچنین دادگاه های خانواده پرداخته و پیشنهاداتی نیز ارائه شد.
همچنین با توجه به سوالاتی که طبق نظر سنجی از وکلای محترم انجام شده بود سوالات پر تکرار در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت که توسط قضات مشاور دادگاه خانواده پاسخ داده شد.
در ادامه سوالات و پاسخ ها را مطالعه می فرمایید.
** اولین سوال پر تکرار وکلا در وکالت طلاقی بود که زوج به زوجه می‌دهد و بهترین راه تقدیم دادخواست طلاق با توجه به رویه های مختلف در این موارد چگونه باشد؟
جواب:بهترین روش خواسته طلاق به درخواست زوجه با استناد به وکالت نامه هست.چرا که در این‌موارد زوج در هیچ یک از جلسات مشاوره حضور پیدا نمی کند و موجبات طلاق توافقی مهیا نمی گردد. بنابراین اگر با این عنوان طلاق از جانب زوجه درخواست گردد با یک جلسه داوری زودتر به نتیجه خواهند رسید و اگر بخواهند عنوان طلاق توافقی را داشته باشد باید شرط مشاوره انجام شود و زوجین در سه جلسه مشاوره حضور داشته باشند.اگر در جلسه اول رسیدگی شرایط توافق احراز گردد،می‌توان خواسته را به طلاق توافقی تغییر داد.این طلاق در حکم طلاق توافقی بوده چرا که مانند طلاق توافقی عمل می‌شود .در خصوص افرادی که خارج از کشور  هستند ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده،الزام می‌کند  تا سه جلسه مشاوره را حضور داشته باشند و در این موارد امروزه با تماس تلفنی و یا فضای مجازی با طرفین تماس برقرار شده و در حکم حضور در جلسات مشاوره می باشد.
**سوال پر تکرار دیگر مدت زمان اعتبار گواهی مشاوره بود که پاسخ داده شد:«مدت زمان گواهی مشاوره ۶ ماه می باشد.»
**سوال بعد در رابطه با زمانی بود که حق اعتراض تجدید نظرخواهی و فرم فرجام خواهی نسبت به رای اسقاط گردیده و در مواردی دیده شده که زوج اعتراض مجدد کرده و به دادگاه تجدید نظر ارجاع شده است، در این باب پاسخ داده شد:«به دلیل اینکه حقی که به‌وجود نیامده را نمی توان ساقط نمود و به همین دلیل دادگاه بدوی حق اعتراض را برای طرفین محفوظ می دارد و به دادگاه تجدید نظر ارجاع میدهد اما عملا اطاله دادرسی می باشد و در نهایت اعتراض در دادگاه تجدید نظر وارد نمی گردد».
**سوال، زمانی که در وکالتنامه حق عزل، ضمن عقد خارج لازم ساقط شده چرا توسط عده ای به این مسئله استناد می گردد که عقد خارج لازمی وجود نداشته و دادگاه خانواده طرف را به دادگاه حقوقی  هدایت کرده تا ابطال این قسمت از وکالتنامه را بخواهند و پرونده خانواده تا روشن شدن موضوع در دادگاه حقوقی متوقف میگردد؟ا جواب :به دلیل اینکه‌ در ضمن اقرار بوده، قطعا این دفاع مسموع نیست. طرف برای اطاله می‌تواند ابطال را بخواهد و ما نمیتوانیم مانع از حق طرف بشویم.
**سوال تمکین خاص را چگونه ثابت کنیم؟
جواب :مشکل ترین قسمت احراز، تمکین خاص می باشد و‌ گاهی این مطلب اتفاق نمی افتد. به خصوص اگر زندگی مشترک داشته باشند، اصل بر تمکین هست و زوج باید دلایل را جمع آوری کند.
**سوال :در بحث اعسار از پرداخت مهریه زوج اموال را به نام افراد دیگر می خرد تا به نام خودش مالی به ثبت نرسد.آیا برای روشن شدن موضوع نیاز به تحقیقات محلی نیست؟
جواب :تا جایی که بتوانیم با استعلام یک سال اخیر از اموال زوج و تحقیقات محلی عمل می کنیم. اما به دلیل انبوه پرونده ها این امکان برای همه پرونده ها وجود ندارد.
**سوال: در رابطه با حضانت فرزند بالای ۷ سال مخصوصا دختر ۹ ساله چرا بحث حضانت مطرح نمی باشد ؟در صورتی که دختر ۹ ساله عملا طفل محسوب می‌شود.
جواب: بعد از ۹ سال، دادخواست حضانت نباید مطرح شود و در خیلی از مواقع با تشخیص دادگاه ملاقات فرزند و نگهداری با رعایت مصلحت هست.
نظریه مشورتی در رابطه با دختر بالای ۹ سال داریم که با دفاع می توان برای ملاقات فرزند دخترتا ۱۳ و پسر بالای ۱۵ سال هم رای داد و برای ملاقات نیز رای داد، البته با در نظر گرفتن تمایل فرزند.
**سوال :اگر زوجین در خارج‌ از‌ کشور‌ باشند و طلاق بر اساس همان قانون خارج از کشور واقع شود آیا می‌توان تنفیذ واقعه طلاق را خواست؟
اگر طبق قانون ایران و در کنسولگری و سفارت ایران طلاق واقع شود می‌توان در ایران، تنفیذ واقعه طلاق را خواست اما اگر بر اساس قانون خارج از کشور طلاق واقع شود،باید دوباره در ایران طلاق را درخواست کنند.






Share/Save/Bookmark